1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

News

Noul SUV Audi Q3, disponibil în România. Care este preţul de plecare (FOTO)

Noul SUV Audi Q3 poate comandat acum în România, cu un preţ de pornire de la 34.580 euro, cu TVA şi testat începând de luna viitoare.

28 ian, 2019 | ECONOMICA.net

Modelul este unul mai spațios decât cele anterioare atât pentru pasageri, cât și pentru bagaje. Cu un design sportiv, noul SUV Audi Q3 are un sistem de operare și afișare complet digitalizat, specific modelelor Premium. Mai mult, clienții interesaţi pot plasa comenzi în fabricație la Distribuitorii Audi.

Noul Audi Q3, produs la fabrica din Győr – Ungaria, intră pe piața din România cu două motoare și tracțiune pe puntea din față. Motorul de intrare în gamă este un 1,5 TSI de 110 kW (150 CP), cu un cuplu de 250 Nm. Propulsorul este echipat cu sistemul de dezactivare a cilindrilor. Acesta decuplează temporar al doilea și al treilea cilindru când motorul este suspus unei sarcini reduse, pentru a contribui la reducerea consumului de combustibil.

 Noul SUV Audi Q3: Consumul şi viteza maximă

Cu transmisia manuală cu șase trepte, Audi Q3 35 TFSI (consum mixt de combustibil în l/100 km: 6,3 – 6,0*; emisii CO2 mixte în g/km: 145 - 139*) accelerează de la 0 la 100 km/h în 9,6 secunde. Viteza maximă este de 211 km/h. Cu transmisia automată S tronic cu șapte trepte (consum mixt de combustibil în l/100 km: 5,9 – 5,7*; emisii CO2 mixte în g/km: 134 - 130*), este nevoie de doar 9,2 secunde pentru acest sprint, viteza maximă fiind de 207 km/h.

Aceleași valori sunt oferite și de Audi Q3 35 TDI cu S tronic (consum combustibil mixt în l/100 km: 4,9 – 4,7*; emisii CO2 mixte în g/km: 128- 123*). Motorul rafinat de doi litri generează 110 kW (150 CP) și 340 Nm.

 Noul SUV Audi Q3: Sistemele de asistenţă 

Noul SUV Audi Q3 oferă o gamă largă de sisteme de asistență, inclusiv adaptive cruise assist, care reunește funcțiile asistenților adaptive speed assist, traffic jam assist și active lane assist.
Șoferul va fi ghidat cu ajutorul celor patru camere video de 360 de grade pentru un plus de confort, mai ales la drum lung.

Pe lângă sistemele Audi pre sense basic și Audi pre sense front, în dotarea standard sunt incluse sistemul de avertizare la schimbarea benzii de rulare Audi side assist şi Audi active lane assist.
Detectarea unui vehicul în unghiul mort sau a unuia care se apropie cu viteză mare din spate, declanșează la noul Q3 aprinderea unui LED de avertizare pe oglinda exterioară corespunzătoare. Sistemul park assist direcționează automat mașina pe și de pe locurile de plecare.

 Noul SUV Audi Q3:  Ce au arătat testele Euro NCAP

Testele Euro NCAP au demonstrat anul trecut că noul Audi Q3 este un SUV de familie. Modelul a obținut cinci stele pentru protecția oferită adulților și copiilor din mașină, dar și cel mai bun punctaj din categoria SUV pentru sistemele de asistență.

Audi Q3 a crescut în toate direcțiile comparativ cu modelul anterior. Varianta actuală are un ampatament cu 77 de milimetri mai mare, respectiv o lungime de 4.484 milimetri, lățime de 1.849 milimetri și înălțime de 1.585 milimetri. Scaunele din spate pot fi mutate ușor în față sau în spate cu 150 de milimetri. Spătarele pot fi înclinate în șapte poziții – astfel capacitatea portbagajului variază între 530 și 1.525 de litri. Podeaua portbagajului poate fi ajustată pe trei niveluri, iar sistemul de acoperire a spațiului pentru bagaje poate fi introdus sub podea când nu este folosit.

Noul SUV Audi Q3: 15 difuzoare, încărcare wireless a telefonului și comenzi vocale în limbaj uzual

Audi a pus accent deosebit pe sistemul de infotainment din dotarea noului model. Sistemul de sunet dispune de 15 difuzare cu o putere totală de 680 wați. Sistemul Bang & Olufsen Premium, care este o dotare opțională, oferă sunet virtual tridimensional.

Audi phone box face posibilă încărcarea inductivă, a telefonului. Noul Q3 asigură și o integrare a aplicației myAudi care interconectează complet smartphone-ul cu mașina, oferind proprietarului posibilitatea de a transfera rutele de navigație sau agenda telefonului în MMI și de a vizualiza unde a parcat mașina. Întregul concept de operare și afișare a fost refăcut în detaliu. Panoul digital de instrumente cu diagonala ecranului de 10,25 inchi este folosit de șofer prin intermediul volanului multifuncțional.

Sistemul de navigație MMI plus, din varianta de top, afișează direct pe Audi virtual cockpit. Conceptul de operare intuitivă este completat de comanda vocală cu capacitatea de a „înțelege” limbajul uzual (nu doar comenzi vocale în limba engleză) și cuvintele rostite în structură liberă.

Noul SUV Audi Q3: Trei versiuni de faruri

De asemenea, Q3 oferă trei versiuni de faruri. Versiunea de top, cea cu tehnologie Matrix LED cu lumini de drum adaptive, iluminează șoseaua în manieră inteligentă. Contururile se inspiră din ADN-ul Audi quattro și conferă modelului o lățime mai accentuată.

Interiorul continuă senzația transmisă de exterior amintind de modelele Premium. Arhitectura interiorului se potrivește perfect cu noul concept de operare al automobilului. Elementul central este afișajul MMI touch, încadrat de o ramă cu aspect de sticlă neagră lucioasă. Toate afișajele, butoanele și elementele de comandă au poziții ergonomice.

Sistemul de navigație recunoaște preferințele șoferului în baza călătoriilor anterioare și poate face sugestii adecvate pentru rută. Gama Audi connect completează navigația cu informații on-line din trafic. La aceasta se adaugă funcția de căutare a unor puncte de interes. Informațiile despre locurile de parcare sau stațiile de alimentare sunt afișate direct pe harta de navigație. Q3 face uz de inteligența colectivă (swarm intelligence) a flotei Audi pentru a previziona disponibilitatea locurilor de parcare de pe marginea drumurilor, precum și pentru a oferi informații cu privire la zonele cu obstacole riscante și cu limitări curente de viteză. Printre alte opțiuni se numără Google Earth și sistemul radio hibrid, care comută automat între FM, DAB și stream on-line, pentru a asigura în permanență recepția optimă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO