1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

News

Noul Volkswagen Golf 7 este lansat azi la Berlin

Volkswagen va prezenta marţi la Berlin noul Golf, pe o platformă care marchează cel mai mare salt tehnologic din ultimii 20 de ani pentru grup, modelul fiind echipat cu echipamente şi sisteme electronice de ultimă generaţie şi o construcţie menită să eficientizeze consumul de carburant.

04 sep, 2012 | Mediafax

Volkswagen Golf, care a debutat în 1974 şi se află la cea de-a şaptea generaţie, este cel mai bine vândut model al grupului german şi al treilea la nivel mondial după numărul de maşini comercializate de-a lungul timpului.

VW trece prin cea mai complexă modernizare tehnologică din ultimii 20 de ani, materializată prin platforma modulară MQB, care va fi prezentă în peste o treime din autoturismele produse de grup în următorii ani şi stă la baza strategiei Volkswagen de a deveni până în 2018 cel mai mare producător auto din lume după vânzări şi profit, peste Toyota şi General Motors, potrivit Bloomberg.

Pe lângă îmbunătăţirile tehnologice majore, noua platformă contribuie şi la reducerea costurilor.

Citeşte şi Scheletul Volkswagen: Peste 60 de modele vor împărţi aceeaşi platform

Designul noului Golf va respecta linia istorică a modelului, pentru a nu îndepărta "legiunile" de clienţi fideli. Volkswagen a introdus însă materiale şi tehnologii care reduc greutatea maşinii, pentru a scădea consumul de carburant cu până la 23%, şi a modernizat sistemele electronice: noul Golf poate funcţiona ca antenă WiFi mobilă.

Modelul va fi prezentat marţi la Berlin, cu o lună înaintea Salonului Auto de la Paris, următorul eveniment major al industriei auto.

"Volkswagen nu ar exista astăzi fără Golf. Noua arhitectură MQB a fost construită în jurul Golfului, modelul devenind coloana vertebrală a noii strategii Volkswagen", comentează pentru Bloomberg Christoph Stuermer, analist la IHS Automotive Frankfurt.

Cei mai importanţi concurenţi ai Volkswagen Golf sunt Ford Focus şi Toyota Corolla.

Volkswagen a scurtat ciclul de viaţă al variantei anterioare a Golf la patru ani, de la şapte ani, pentru a introduce mai repede noile tehnologii. Compania anticipează că noua platformă va reduce costurile de producţie cu 20%, automobilele fiind asamblate mai rapid, cu mai puţine componente. Economiile realizate de companie ar putea ajunge la 10 miliarde euro în următorii 10 ani, estimează Juergen Pieper, analist la Bankhaus Metzler în Frankfurt.

Noul Golf şi modelul Auti A3 lansat luna trecută de divizia premium a Volkswagen sunt primele automobile care încorporează noile tehnologii dezvoltate de grup. În următorii patru-cinci ani, platforma se va afla la baza a peste 30 de alte modele, de la subcompacta Volkswagen Polo la binecunoscutul Passat şi diverse modele produse de Seat şi Skoda.

De la lansarea seriei Golf, modelele au depăşit până şi vânzările reputatei Broscuţe, cu peste 29 milioane unităţi faţă de 21,5 milioane.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO