1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

News

Novo Nordisk a pierdut luni 15 mld. dolari din capitalizare după respingerea unui medicament în SUA

Compania daneză Novo Nordisk, cel mai mare producător de insulină la nivel mondial, a pierdut 15 miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă, cu cea mai mare scădere a acţiunilor din ultimii zece ani, de până la 17%, în urma respingerii în SUA a unui nou produs destinat tratării diabetului.

11 feb, 2013 | Mediafax

Administraţia pentru Alimente şi medicamente din Statele Unite a solicitat efectuarea unui nou studiu de evaluare a riscului cardiac implicat de tratamentul cu medicamentul Tresiba şi a dat astfel o lovitură companiei daneze care concurează cu grupul Sanofi pentru dominarea pieţei produselor de tratare a diabetului, relatează Bloomberg.

Titlurile Novo Nordisk sunt în declin cu 12%, după ce pe parcursul şedinţei au pierdut până la 17%, cel mai mare declin după 22 iulie 2002.

Potrivit companiei, este improbabil ca studiul cerut de autorităţile americane de reglementare să poată fi realizat în acest an sau anul viitor.

Novo are nevoie de Tresiba pentru a câştiga din cota de piaţă deţinută de Sanofi cu insulina Lantus.

Insulina fabricată în prezent de Novo, Levemir, este în urma Lantus, care anul trecut a realizat vânzări de 4,96 miliarde de euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO