Nuclearelectrica a câştigat litigiul cu Fondul Proprietatea privind majorarea de capital

Societatea Naţională Nuclearelectrica a câştigat litigiul iniţiat de Fondul Proprietatea, instanţa constatând faptul că SNN a acţionat legal în cadrul operaţiunii de majorare a capitalului social cu aport în numerar al statului român în valoare de 194.376.700 lei, reprezentând valoarea alocaţiilor bugetare aferente perioadei 2006 - 2009 pentru realizarea Unităţii 2 şi pentru finanţarea lucrărilor la Unităţile 3-5 de la CNE Cernavodă, potrivit unui raport transmis luni Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Economica.net - lun, 21 mai 2018, 19:46
Nuclearelectrica a câştigat litigiul cu Fondul Proprietatea privind majorarea de capital

‘Societatea Naţională Nuclearelectrica SA (SNN) informează acţionarii şi investitorii că în data de 18.04.2018 a avut loc ultimul termen de judecată în dosarul cu nr. 40046/3/2014 – apel, aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, având ca obiect anularea Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) SNN nr. 8/06.10.2014, reclamant fiind Fondul Proprietatea SA. Prin hotărâre definitivă, Curtea de Apel Bucureşti a respins apelul formulat de Fondul Proprietatea SA menţinând astfel ca temeinică şi legală sentinţa Tribunalului Bucureşti prin care s-a constatat legalitatea Hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) SNN nr. 8/06.10.2014. Astfel, SNN a câştigat litigiul iniţiat de Fondul Proprietatea, instanţa constatând faptul că SNN a acţionat în mod legal în cadrul operaţiunii de majorare a capitalului social cu aport în numerar al statului român în valoare de 194.376.700 lei, reprezentând valoarea alocaţiilor bugetare aferente perioadei 2006-2009 pentru realizarea Unităţii 2 şi pentru finanţarea lucrărilor la Unităţile 3 – 5 de la CNE Cernavodă’, se spune în document.

Fondul Proprietatea a dat în judecată Nuclearelectrica (SNN) pentru constatarea nulităţii absolute a hotărârii acţionarilor din data de 6 octombrie 2014.

În acest sens, SNN precizează că, prin Hotărârea AGEA SNN nr. 8 din data de 06.10.2014, s-au aprobat următoarele: majorarea capitalului social al SNN cu aport în numerar în sumă totală maximă de 239.172.630 lei, de la valoarea actuală de 2.817.827.560 lei la valoarea de 3.057.000.190 lei prin emiterea unui număr maxim de 23.917.263 acţiuni noi, nominative, dematerializate, la un preţ de 10 lei/acţiune, egal cu valoarea nominală (fără prima de emisiune) din care: (i) 19.437.670 acţiuni noi în sumă de 194.376.700 lei reprezentând aportul în numerar al statului român, prin Ministerul Economiei – Departamentul pentru Energie, respectiv valoarea alocaţiilor bugetare aferente perioadei 2006-2009 pentru realizarea Unităţii 2 şi pentru finanţarea lucrărilor la Unităţile 3-5 de la CNE Cernavodă; (ii) maxim 4.479.593 acţiuni noi în sumă de 44.795.930 lei vor fi oferite, în cadrul exercitării dreptului de preferinţă, spre subscriere în schimbul aportului în numerar al statului român, prin Ministerul Economiei – Departamentul pentru Energie, celorlalţi acţionari ai SNN, respectiv persoanelor care au calitatea de acţionar la Data de Înregistrare, în vederea menţinerii cotelor de participaţie deţinute în cadrul SNN la Data de Înregistrare. Acţionarii SNN îşi vor putea exercita drepturile de preferinţă în interiorul termenului de o lună de la data menţionată în prospect, dată ulterioară datei de înregistrare şi datei de publicare a hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, respectiv aceştia vor avea dreptul să subscrie un număr de acţiuni proporţional cu numărul acţiunilor pe care le posedă la Data de Înregistrare. Subscrierile vor avea loc la valoarea nominală de 10 lei/acţiune fără prima de emisiune.

‘Numărul de drepturi de preferinţă ce este acordat fiecărui acţionar va fi proporţional cu numărul de acţiuni emise de SNN deţinut la Data de Înregistrare. După expirarea termenului de exercitare a drepturilor de preferinţă toate acţiunile nesubscrise vor fi anulate. Perioada efectivă de subscriere şi procedura de subscriere vor fi comunicate acţionarilor prin raport curent, ulterior publicării hotărârii AGEA în Monitorul Oficial, partea a IV-a’, se menţiona în Hotărârea AGEA din 6 octombrie 2014.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
Filiala din București a Uniunii Salvați România atrage atenția asupra actelor de vandalism și a hărțuirilor la care ...
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a primit o ofertă la licitația pentru amenajarea Parcului ...
19.371 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și 48 de decese, confirmate în ultimele 24 de ore
19.371 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și 48 de decese, confirmate în ultimele 24 de ore
Un număr de 19.371 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore , cu 278 ...