1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Nuclearelectrica a finalizat lucrările incluse în planul opririi Unității 1 a CNE Cernavodă, iar aceasta a fost sincronizată la SEN

Nuclearelectrica a anunțat miercuri că au fost finalizate lucrările incluse în planul opririi planificate a Unității 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă, iar sincronizarea la Sistemul Energetic Național s-a realizat în seara zilei de 05.08.2020, informează societatea prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.

05 aug, 2020 | ECONOMICA.net

Unitatea 1 a intrat în programul de oprire planificată în data de 20 iunie 2020, pentru a fi executate lucrările de mentenanță programate, care sunt realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate a complexului. Pe perioada opririi planificate au fost efectuate peste 10.000 de activități din următoarele programe: programul de mentenanță preventiv și corectiv; programul de inspecții; programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate, conform cerințelor Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, care se pot face doar atunci când centrală este oprită; programul de implementare a modificărilor de proiect pe anumite sisteme/echipamente/componente.

Decizia de intrare în oprire planificate a Unității 1 a CNE Cernavodă a fost amanta față de perioada programată inițial, din cauza izbucnirii pandemiei de noul coronavirus. Societatea a trebuit să ia măsurile aferente Planului de Protecție a Personalului, similar altor centrale nucleare, pentru asigurarea continuității operării și producției.

Decizia intrării în programul de oprire planificată a Unității 1 CNE Cernavodă începând cu dată de 20 iunie 2020 a fost adoptată de Consiliul de Administrație al SNN întrunit în ședința în dată de 8 mai 2020, în baza analizei tuturor factorilor de impact asupra opririi planificate a Unității 1. Toate lucrările din perioada opririi planificate au fost realizate cu respectarea strictă a măsurilor de securitate nucleară și prevenție a răspândirii  infectării cu coronavirus. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO