1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Nuclearelectrica a încheiat un contract de 313,5 milioane de lei cu Compania Naţională a Uraniului

Producătorul de energie Nuclearelectrica a încheiat un contract de 313,5 milioane de lei cu Compania Naţională a Uraniului pentru achiziţia de uraniu, potrivit unui comunicat transmis de Nuclearelectrica, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.

11 apr, 2014 | Agerpres

Contractul a fost încheiat pe 9 aprilie şi prevede furnizarea de uraniu natural sub formă de pulbere sinterizabilă, principala materie primă pentru unităţile nucleare de la Cernavodă.

Pe 22 martie, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, declara că Nuclearelectrica va fuziona cu Compania Naţională a Uraniului.

'Unul dintre lucrurile care mă preocupă este ca, pe termen lung, să avem garanţia că nu vom depinde de alţii în ceea ce priveşte combustibilul de uraniu. Vom începe un proiect de integrare a CNU în Nuclearelectrica. România este singura ţară din UE cu ciclu nuclear complet, nu depindem de nimeni', a precizat el.

Ministrul a mai spus că va urma şi un proces de restructurare a Companiei Naţionale a Uraniului.

'Va urma şi un proces de restructurare, deja am cerut până la finele săptămânii viitoare un plan de reducere cu 10-15% a costurilor, dar va fi parte a Nuclearelectrica. Vreau să păstrăm ciclul nuclear complet, aşa cum îl avem în momentul de faţă', a adăugat el.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO