„Achiziţia are ca obiect mentenanţa preventivă şi corectivă, precum şi piesele de schimb necesare pentru echipamentele de măsura Canberra din dotarea Departamentului Radioprotecţie, SM&PSI şi a Laboratorului Chimic, pe o perioada de 48 luni (prestare efectivă). Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data-limită de depunere a ofertelor este de 20 zile”, menţionează sursa citată.
Contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, pe criteriul celui mai bun raport calitate-preţ, iar termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 23 aprilie 2025, ora 15:00.
„Piesele de schimb, inclusiv cele echivalente, necesare activităţilor de mentenanţă corectivă vor fi asigurate de prestator cu acordul prealabil al CNE Cernavodă. Bugetul alocat înlocuirii pieselor de schimb în cadrul activităţilor de mentenanţă corectivă este de 460.000 euro, fără TVA. Prestatorul va realiza activităţile de mentenanţă preventivă de regulă trimestrial, de patru ori pe an. În cadrul mentenanţei preventive, prestatorul va asigura toate materialele, sculele şi consumabilele necesare pentru efectuarea tuturor operaţiilor prevăzute în procedurile de mentenanţă preventivă, în cadrul sesiunii curente. Activităţile de mentenanţă corectivă se vor efectua numai la solicitarea achizitorului, în limita a 800 de ore în cele 48 de luni de contract”, se mai precizează în document.
Nuclearelectrica are ca activitate principală producerea energiei electrice şi termice prin procedee nucleare. Principalul loc de desfăşurare a activităţii este în cadrul Sucursalei CNE Cernavodă, unde societatea deţine şi operează două reactoare nucleare funcţionale (Unitatea 1 şi Unitatea 2).
Cele două reactoare nucleare operaţionale se bazează pe tehnologia CANDU (Canada Deuterium Uranium, de tip PHWR). Fabricarea fasciculelor de combustibil nuclear de tip CANDU, se realizează în cadrul Sucursalei FCN Piteşti.
La 31 decembrie 2024, SN Nuclearelectrica deţinea 100% din filialele Energonuclear S.A., Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu – Feldioara SRL şi Nuclearelectrica Serv SRL. De asemenea, compania avea în portofoliul, la finele anului trecut, 50% din societatea RoPower Nuclear.
Acţionarii societăţii sunt: statul român, prin Ministerul Energiei – care deţine 82,4981% din capitalul social, şi alţi acţionari persoane fizice şi juridice – ce deţin împreună 17,5019%.
Acţiunile SN Nuclearelectrica sunt tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) din data de 4 noiembrie 2013.