Nuclearelectrica îşi majorează capitalul social. Perioada de subscriere pentru acţiuni începe pe 5 ianuarie

Perioada de subscriere pentru acţiunile Nuclearelectrica, aferente majorării de capital social, începe pe 5 ianuarie şi continuă pe o perioadă de 31 de zile calendaristice, până la 4 februarie 2015, potrivit unui anunţ de ofertă postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, potrivit Agerpres.
Economica.net - lun, 29 dec. 2014, 09:43
Nuclearelectrica îşi majorează capitalul social. Perioada de subscriere pentru acţiuni începe pe 5 ianuarie

Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN) informează acţionarii şi investitorii că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul de ofertă aferent majorării de capital social.

Majorarea capitalului social al SNN se face cu aport în numerar în sumă totală maximă de 239.172.630 lei, de la valoarea actuală de 2.817.827.560 lei la valoarea de 3.057.000.190 lei, prin emiterea unui număr maxim de 23.917.263 acţiuni noi, nominative, dematerializate, la un preţ de 10 lei/acţiune, egal cu valoarea nominală (fără prima de emisiune).

Conform anunţului, valoarea totală a emisiunii este de 239.172.630 de lei, reprezentând 23.917.263 acţiuni nominative, dematerializate, cu valoare nominală de 10 lei/acţiune, emise în conformitate cu hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din data de 6 octombrie 2014.

„Majorarea capitalului social este făcută printr-o emisiune de acţiuni în schimbul unor aporturi existente în numerar în cuantum de 194.367.700 lei realizate de acţionarul majoritar statul român prin Ministerul Economiei-Departamentul pentru Energie şi, respectiv, a unor aporturi noi în numerar în cuantum de maxim 44.795.930 lei care să permită pe de o parte exercitarea dreptului de preferinţă al acţionarilor minoritari, dar şi implementarea strategiei de management şi a planurilor de investiţii aprobate de Societate”, conform anunţului.

Acţionarii înscrişi în Registrul Acţionarilor la data de înregistrare 22 octombrie 2014 au dreptul de a subscrie şi plăti acţiuni din prezenta emisiune, proporţional cu cota de participare la capitalul societăţii pe care o deţin la data de înregistrare.

Termenul de subscriere este de 31 de zile calendaristice de la data stabilită în cadrul prospectului aferent ofertei şi a Anunţului de ofertă.

Rata de subscriere va fi de 0,08487837 şi a fost determinată prin raportul între numărul maxim de acţiuni noi emise pentru exercitarea dreptului de preferinţă (4.479.593 acţiuni) şi numărul de acţiuni deţinut de acţionarii care îşi pot exercita dreptul de preferinţă (52.776.617 acţiuni). Astfel, fiecare acţionar existent înscris la data de înregistrare, respectiv data de 22 octombrie 2014, poate subscrie la fiecare acţiune deţinută 0,08487837 acţiuni nou emise.

Nuclearelectrica este operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, care asigură circa 20% din energia electrică generată la nivel naţional.

Te-ar mai putea interesa și
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă în vigoare din cauza lipsei ratificării de către Turcia, au declarat joi......
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune aprobarea prin Hotărâre a Guvernului deschiderea punctului ...
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a virat în conturile fermierilor peste 2,39 miliarde de ...
Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei
Bulgaria ar putea amâna adoptarea euro pentru sfârşitul anului 2025 din cauza inflaţiei
Guvernatorul Băncii Naţionale a Bulgariei, Dimitar Radev, a declarat joi că aderarea Bulgariei la zona euro ar putea fi ...