1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 16 º

Companii

Nuclearelectrica prelungeşte termenul pentru depunerea ofertelor de către intermediarii listării

Nuclearelectrica a prelungit cu trei săptămâni, până pe 28 septembrie, termenul de depunere a ofertelor la licitaţia de selectare a intermediarului care va asista oferta publică iniţială prin care compania se va lista la Bursă, deoarece brokerii nu s-au decis dacă să participe la operaţiune.

05 sep, 2012 | Mediafax

"Societatea Naţională Nuclearelectrica a decis, în cadrul procesului de selectare a intermediarului ofertei publice primare de vânzare de acţiuni ce vor fi emise de societate, (...) prelungirea termenului de depunere a ofertelor", se arată într-un anunţ publicat, miercuri, pe site-ul companiei.

Termenul de depunere a ofertelor, care expira luni, 10 septembrie, a fost mutat pentru data de 28 septembrie.

Potrivit unor surse din piaţa de capital, foarte puţini intermediari sunt interesaţi să participe la selecţie, întrucât nu sunt de acord cu unele prevederi din caietul de sarcini.

Totodată, vânzarea de acţiuni la Nuclearelectrica ar fi îngreunată şi de reticenţa investitorilor instituţionali privind companiile din sectorul energiei nucleare.

Lipsa de interes a brokerilor s-a văzut şi în luna mai, la prima încercare de angajare a unui intermediar. Procedurile au fost reluate la mijlocul lunii iulie, când a fost stabilit termenul de depunere pentru 10 septembrie.

În aceste condiţii, listarea ar avea loc în primul trimestru al anului viitor, potrivit celor mai recente estimări, fiind astfel ratat cu trei luni termenul stabilit iniţial.

Lisatrea la bursă, prevăzută în acordul cu FMI şi avizată de Guvern în luna ianuarie, presupune vânzarea unui pachet de 10% din acţiunile companiei, în urma majorării capitalului.

Titlurile care vor fi vândute vor fi emise în cadrul unei majorări de capital social cu 11,07%, iar statul va renunţa la dreptul de subscriere pentru a permite investitorilor să intre în acţionariat. Fondul Proprietatea are în prezent 9,72% din acţiuni îşi va putea menţine participaţia dacă va subscrie 1,077% din titlurile care vor fi emise.

Nuclearelectrica are un capital social de 2,536 miliarde lei, iar valoarea nominală a unei acţiuni este de 10 lei. Statul deţine prin Ministerul Economiei 90,27% din acţiuni.

Nuclearelectrica produce, prin cele două reactoare de la Cernavodă, aproximativ 18% din energia electrică la nivel naţional.

Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1,588 miliarde lei (374,8 milioane euro), în creştere cu 4,9%, şi un profit net de 95 milioane lei (22,4 milioane euro), de aproape şase ori peste câştigul din 2010.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO