1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Nuclearelectrica şi-a ales brokerii care o vor duce la Bursă

Firmele de brokeraj BT Securities şi Swiss Capital au fost desemnate câştigătoarele competiţiei pentru intermedierea ofertei publice iniţiale de acţiuni (IPO) care va aduce Nuclearelectrica la cota Bursei de Valori Bucureşti (BVB), potrivit declaraţiilor pentru ECONOMICA.NET ale unor surse apropiate companiei.

22 oct, 2012 | | ECONOMICA.net

Nuclearelectrica urmeză, teoretic, să emită acţiuni noi contând pentru 15% din capitalul social actual, acţiuni care vor fi luiber transferabile la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

„Teoretic, listarea la BVB ar putea urma spre sfârşitul primului trimestru din 2013, dar probabil vor mai fi întârzieri, căci sunt şi altele înaintea Nuclearelectrica“, a declarat, pentru ECONOMICA.NET, un broker apropiat competiţiei.

Swiss Capital este controlată de Bogdan Juravle, unul dintre cei mai inflenţi brokeri din România, care a preluat-o de la firma belgiană KBC. Este de departe cea mai mare firmă de brokeraj de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu tranzacţii intermediate de 3.3 miliarde de lei şi o cotă de piaţă de peste 21%.

BT Securities face parte din grupul Băncii Transilvania şi este a 7-a în topul brokerilor, cu o cotă de piaţă la BVB de peste 4,3%. Consorţiul Swiss Capital - BT Securities va avea ca partener extern firma americană de brokeraj Auerbach Grayson & Company.

La competiţie a mai participat şi consorţiul Intercapital Invest - Wood & Company (Cehia).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO