1EUR = 4.7769 RON | Bucureşti 9 º

Companii

Nuclearelectrica vinde anul următor mai puţină energie populaţiei, dar la un preţ mai mare

Nuclearelectrica (SNN) va vinde anul următor în piaţa reglementată 2,25 milioane de MWh, reprezentând 21,4% din producţia programată, în scădere cu 40% de la 3,74 milioane de MWh în acest an, echivalentul a 35% din producţie, însă la un preţ în creştere, potrivit unei decizii a ANRE, transmite Mediafax.

17 dec, 2014 | Mediafax

Energia din piaţa reglementată este destinată alimentării consumatorilor captivi, care nu şi-au exercitat dreptul de a-şi alege furnizorul de energie şi de a negocia cu acesta preţul de livrare, cu precădere populaţia, instituţiile din domeniile sănătăţii, învăţământului, culturii, precum şi firmele mici şi mijlocii.

"Nuclearelectrica informează acţionarii şi investitorii că la data de 16 decembrie Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a transmis Nuclearelectrica o decizie potrivit careia compania are obligaţia să vândă pe piaţa reglementată, în anul 2015, o cantitate de 2.252.443,158 MWh (circa 21,4% din producţia programată)", se arată într-un raport transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Preţul de vânzare pentru această cantitate este stabilit la 158,63 lei/MWh, ceea ce implică venituri de 357,3 milioane de lei (79,86 milioane de euro). Preţul nu include tariful reglementat pentru introducerea energiei în reţeaua de transport, în cuantum de 10,32 lei/MWh, care generează costuri de 23,25 milioane de lei (5,2 milioane de euro) pentru Nuclearelectrica.

 


Citeşte articolul integral, pe Mediafax.ro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO