1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Nuclearelectrica a deschis Bursa cu + 2%. Guvernul o pune să-i răscumpere filiala ENEL Dobrogea

Acţiunile Nuclearelectrica (SNN) se apreciază cu 1,95% la deschiderea Bursei din Bucureşti. Compania a anunţat vineri că "analizează oportunitatea" de a cumpăra măcar una dintre fostele filiale ale Electrica, deţinute de ENEL şi scoase la vânzare în acest an, potrivit unui raport trimis la Bursă. Favorită este filiala Dobrogea.

19 sep, 2014 | | ECONOMICA.net
(update 19 sep, 2014 13:01) Nicolescu: Nu sunt încă sigur că se va întâmpla acest exit al ENEL-ului din România

O decizie referitoare la ieşirea Enel de pe piaţa românească va fi cunoscută, probabil, în următoarele săptămâni, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, pentru site-ul emigrantul.it, precizând, însă, că încă nu este sigur că "exit-ul" Enel chiar se va produce."Nu sunt încă sigur că se va întâmpla acest exit al ENEL-ului din România. Asta se va vedea în zilele următoare. Problema ENEL-ului ţine de noua lor strategie şi de noul lor CEO care a fost instalat. Nu are nicio legătură cu mediul de afaceri din România care cred că este în continuare unul extrem de atractiv", a precizat ministrul citat.Potrivit lui Nicolescu, Enel speră să obţină un preţ bun pe activele pe care le are iar România speră, la rândul său, că această importanţă strategică pe care Dobrogea o are să fie luată în considerare."Vom vedea ce va fi în săptămânile viitoare, însă avem nişte discuţii strânse, drept pentru care am venit cu o delegaţie mai mare din România pentru a rezolva lucrurile pozitiv", a mai spus Răzvan Nicolescu.Pe de altă parte, ministrul delegat pentru Energie a arătat, încă o dată, că România este pregătită să facă faţă oricărei situaţii de întrerupere de furnizare de gaz pe o perioadă lungă de timp, inclusiv în condiţiile în care iarna ar fi una dificilă, pentru că ţara are producţie proprie. Citeşte mai mult aici

Acţiunile Nuclearelectrica (SNN) au deschis ziua la cel mai înal nivel de astă primăvară încoace, 8,9 lei / titlu, când au suferit o corecţie majoră, ataât din cauza trecerii datei "cu dividend" cât şi a taxării.

Compania analizează oportunitatea rezultată din anunţul potenţialei vânzări a operaţiunilor Enel în România, fiind în prezent în stadiul de analiză preliminară a unei părţi din perimetrul tranzacţiei", potrivit unui raport trimis vineri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Directorii generali ai Electrica şi Nuclearelectrica l-au însoţit, ieri, pe ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, plecat la Roma pentru a discuta cu oficialii Enel despre eventuala răscumpărare de la compania italiană a fostelor filiale Electrica.

Totodată, ministrul Răzvan Nicolescu a descurajat explicit vreo altă ofertă de achiziţie a Enel Dobrogea, având în vedere implcaţiile sale strategice, legate de „securitatea României".

Citeşte şi:

Câţi bani gheaţă are Electrica pentru răscumpărarea de la Enel a fostelor sale filiale

"Nicio ofertă indicativă sau de alta natură nu a fost înaintată către Enel. O potenţiala decizie a managementului SNN cu privire la tranzacţie va fi supusă aprobării Adunarii Generale a Acţionarilor SNN", se mai spune în raportul companiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO