Numărul angajaţilor Oltchim care vor fi disponibilizaţi se decide astăzi

Administratorul judiciar al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea va decide luni care va fi numărul de salariaţi necesar pentru ducerea la îndeplinire a obiectivelor stabilite pentru companie, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, ministrul Economiei, Varujan Vosganian.
Economica.net - vin, 29 mart. 2013, 14:53
Numărul angajaţilor Oltchim care vor fi disponibilizaţi se decide astăzi

Ministrul Economiei a discutat vineri cu cei doi administratori judiciari ai Oltchim, Gheorghe Piperea şi Niculaie Bălan. La întâlnire au participat şi reprezentantul conducerii executive a combinatului, Mihail Tălpăşanu, şi directorul comercial al companiei Armand Spiru.

‘În urma discuţiilor privind situaţia combinatului Oltchim s-a convenit că există resurse pentru ca, la jumătatea lunii aprilie, să plătească salariile restante pentru angajaţi însumând în total salariile pentru două luni’, a precizat Vosganian.

De asemenea, oficialul a precizat că Ministerul Economiei va trimite Corpul de control la societatea Oltchim pentru a descoperi sursa acţiunilor de intimidare la adresa conducerii combinatului.

‘Ministerul Economiei a decis să trimită Corpul de control pentru a vedea sursa acţiunilor sistematice de intimidare a conducerii executive a Oltchim’, a mai spus ministrul citat.

Vosganian a adăugat că administratorii judiciari s-au angajat să respecte Contractul colectiv de muncă al angajaţilor.
‘Săptămâna viitoare va exista un dialog cu toţi partenerii combinatului astfel încât să fie asigurată o creştere a capacităţii de producţie de la 25% la o capacitate care să asigure profitabilitatea, adică la 60%’, a declarat Varujan Vosganian.

Angajaţii de la Oltchim au protestat, vineri, în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, nemulţumiţi la aflarea veştii că începând de săptămâna viitoare urmează să fie disponibilizaţi 1.300 de salariaţi. De altfel, salariaţii combinatului au protestat pe parcursul întregii săptămâni, nemulţumiţi de neachitarea salariilor pe ultimele trei luni dar şi de lipsa unei strategii de punere în funcţiune a combinatului.

Guvernul a aprobat, în 23 ianuarie 2013, Memorandumul cu privire la intrarea în insolvenţă a SC Oltchim SA. Administratorul judiciar provizoriu nominalizat pentru Oltchim este consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring RPRL.

Te-ar mai putea interesa și
Austriecii de la OMV AG vor să îşi vândă active din domeniul petrolului si gazelor
Austriecii de la OMV AG vor să îşi vândă active din domeniul petrolului si gazelor
După rezultate financiare anuale record, conducerea a confirmat că ia în considerare vânzarea unor active pe segmentul Explorare şi Producţie (E&P), transmite Bloomberg....
Olanda, Germania şi Austria, principalii investitori străini în companiile româneşti. Ţara noastră a atras anul trecut peste 50 de miliarde de euro
Olanda, Germania şi Austria, principalii investitori străini în companiile româneşti. Ţara noastră a atras anul trecut ...
Totalul investiţiilor străine în companiile româneşti se ridică în 2022 la peste 50 de miliarde de euro, în top 3 ...
APIA se așteaptă în 2023 la o creștere a pieței auto până la aproape 170.000 de unități
APIA se așteaptă în 2023 la o creștere a pieței auto până la aproape 170.000 de unități
Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA) a realizat, pentru prima dată după mulți ...
TCN deschide primul hub european în România
TCN deschide primul hub european în România
TCN, unul dintre cei mai mari jucători mondiali în tehnologie de call center bazată pe cloud pentru centre de contact ...