Numărul contagierilor de COVID-19 la nivel global a scăzut cu 12 % în ultima săptămână – OMS

Contagierile globale de COVID-19 la nivel global au scăzut 12 % în ultima săptămână, cu peste 2,6 milioane de noi cazuri raportate, cea mai scăzută incidenţă înregistrată din februarie, potrivit raportului epidemiologic săptămânal publicat miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează EFE.
AGERPRES - mie, 16 iun. 2021, 15:20
Numărul contagierilor de COVID-19 la nivel global a scăzut cu 12 % în ultima săptămână - OMS

Toate zonele lumii au înregistrat o scădere a cifrelor, cu excepţia Africii, care a raportat o creştere de 44 % în ultimele şapte zile, precum şi o creştere a numărului de morţi. Este vorba de a treia săptămână consecutivă în care regiunea africana înregistrează o creştere marcantă a numărului de contagieri, mai ales în ţările din nordul, sudul şi estul continentului.

Numărul deceselor la nivel global s-a menţinut înalt în ultima săptămână cu peste 42.000 de decese, chiar dacă s-a înregistrat o scădere cu 2 % faţă de cea precedentă.

În ce priveşte regiunile, cele care au raportat cele mai mari scăderi au fost Asia de Sud-Est, cu 27 % mai puţine cazuri faţă de cea precedentă, Europa, cu 13 % mai puţine, şi Asia de Est cu o scădere de 10 %, potrivit datelor OMS.

De asemenea, continentul american şi Orientul Mijlociu au raportat cifre similare cu cele precedente, cu o scădere de 4 % şi respectiv 5 % a numărului de cazuri.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că deşi pandemia începe să dea semne de regres în multe ţări, iar mortalitatea a scăzut pentru a şasea săptămână consecutiv, multe naţiuni au probleme de acces la vaccinuri, în condiţiile răspândirii noilor variante şi a colapsului unor sisteme sanitare.

Ţările cu cel mai mare număr de cazuri înregistrate săptămâna trecută au fost India (630.650 noi cazuri, o scădere de 31 %), urmată de Brazilia (454.710) şi Columbia (176.661) cu cifre similare săptămânii anterioare, şi de SUA cu 105.019 de contagieri (o creştere de 6 %).

Potrivit datelor OMS, au fost administrate până în prezent peste 2,3 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19 pe întreaga planetă.

Te-ar mai putea interesa și
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco Group, proprietarul lanţurilor de magazine cu discount Pepco, Poundland şi Dealz, va crea circa 13.000 de locuri de muncă în Europa, în următorii trei ani, în cadrul unei campanii......
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat, vineri seară, că avea aşteptări mai mari în legătură cu activitatea lui ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere ...
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...