Numărul de abonamente metropolitane integrate a crescut cu 50% în fiecare din ultimele trei luni

Numărul de abonamente metropolitane integrate a crescut cu 50% în fiecare din ultimele trei luni iar cel mai mare succes l-au avut abonamentele de 24 de ore, destinate în special turiştilor, potrivit unui comunicat al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI).
AGERPRES - lun, 23 mai 2022, 18:28
Numărul de abonamente metropolitane integrate a crescut cu 50% în fiecare din ultimele trei luni

„Abonamentul metropolitan integrat, care asigură transportul pe orice linie de suprafaţă din regiunea Bucureşti-Ilfov, pe metrou şi pe linia de tren Bucureşti Nord – Aeroportul Internaţional Otopeni „Henri Coandă”, devine tot mai popular, numărul titlurilor de călătorie emise de cei patru operatori crescând cu peste 50% în fiecare lună, de la data lansării lor, la 17 februarie 2022. În primele trei luni, cel mai mare succes l-au avut abonamentele destinate în special turiştilor, cel de 24 ore reprezentând aproape 50% din vânzări, urmat de cel de 72 ore şi de abonamentul pe o lună”, se precizează în comunicat.

Noile titluri de călătorie oferă ocazia pasagerilor să circule rapid şi confortabil cu toate mijloacele de transport către localităţile unde lucrează, unde studiază sau pur şi simplu pentru agrement, fiind foarte solicitate de persoanele care vin să viziteze Bucureştiul şi sosesc în oraş prin Aeroportul Otopeni, subliniază sursa citată.

Cu un abonament metropolitan integrat, un turist poate ajunge cu trenul, în 20 de minute, de la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” (Otopeni), la Gara de Nord din Bucureşti, iar de aici poate utiliza atât metroul, cât şi mijloacele de transport de suprafaţă în întreaga regiune Bucureşti-Ilfov timp de 24 sau 72 ore. De asemenea, cei care locuiesc într-o localitate deservită de acest serviciu feroviar, de exemplu Mogoşoaia, dar lucrează în Capitală – sau bucureştenii care desfăşoară activităţi în judeţul Ilfov – pot utiliza aceste titluri de călătorie timp de o lună, şase luni sau un an.

„Integrarea tarifară a transportului în comun urban cu cel feroviar metropolitan este un proiect-pilot dezvoltat printr-un parteneriat între Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI), CFR Călători SA, Transferoviar Călători SA, STB SA şi Metrorex SA. În forma actuală, abonamentele integrate permit călătorilor să folosească numai ruta de tren care leagă Aeroportul Internaţional Otopeni „Henri Coandă” de Gara de Nord (inclusiv de la staţiile Mogoşoaia şi Otopeni). TPBI, împreună cu instituţiile partenere, intenţionează ca, ulterior, acest tip de abonament să fie extins şi pe viitoarele linii de transport feroviar metropolitan, aflate acum în faza de proiect”, se mai arată în document.

Tarifele pentru abonamentul metropolitan integrat valabile pe mijloace de transport de suprafaţă, pe metrou şi pe ruta de tren Aeroport Otopeni – Gara de Nord sunt următoarele: 24 ore – 20 lei, 72 ore – 40 lei, o lună – 210 lei, 6 luni – 1.100 lei, 12 luni – 2.000 lei.

Te-ar mai putea interesa și
BNR: Inflația va continua să crească până la mijlocul trimestrului III
BNR: Inflația va continua să crească până la mijlocul trimestrului III
Rata anuală a inflaţiei va continua să crească până la mijlocul trimestrului III, sub impactul şocurilor pe partea ofertei, dar într-un ritm vizibil încetinit, urcând astfel moderat peste......
ANAF deschide un call-center destinat asitenței contribuabililor în domeniul financiar
ANAF deschide un call-center destinat asitenței contribuabililor în domeniul financiar
Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat miercuri că oferă îndrumare și asistență contribuabililor ...
Patria Bank oferă o dobândă variabilă promoțională cu o marjă fixă de 3,30% la creditele ipotecare în euro
Patria Bank oferă o dobândă variabilă promoțională cu o marjă fixă de 3,30% la creditele ipotecare în euro
Patria Bank anunță o dobândă variabilă promoțională cu o marjă fixă de 3,30% la creditul ipotecar Patria Acasă ...
ANOFM: 39.451 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național
ANOFM: 39.451 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național
Peste 39.400 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel naţional, cele mai multe pentru muncitor necalificat şi lucrător ...