Numărul de expedieri realizat de Gebruder Weiss România anul trecut a crescut cu 123% faţă de 2019

AGERPRES - mar, 02 mart. 2021, 20:03
Numărul de expedieri realizat de Gebruder Weiss România anul trecut a crescut cu 123% faţă de 2019

Serviciul Home Delivery din portofoliul Gebruder Weiss România a înregistrat, în 2020, creşteri pentru toţi indicatorii cheie de performanţă, numărul de expedieri fiind cu 123% mai mare, înregistrând peste 130.000 de transporturi efectuate, a anunţat marţi compania.

„Rezultatele de excepţie pentru serviciul de livrări la domiciliu al companiei au fost înregistrate în contextul extinderii uriaşe a comerţului online în urma restricţiilor sociale generate de pandemia de coronavirus. Restrângerea liberei circulaţii şi cvasi-generalizarea muncii la domiciliu au crescut interesul pentru proiecte de construcţii sau reamenajări interioare, ducând, implicit, la multiplicarea comenzilor pe segmentele de bricolaj, materiale de construcţii, electrocasnice şi mobilier”, susţin reprezentanţii companiei.

Potrivit sursei citate, Serviciul Home Delivery, nişat pe livrarea la domiciliu a comenzilor tip cargo (între 25 şi 45 kg), a fost favorizat de această conjunctură şi de reorientarea mai multor retaileri către vânzările online. La nivel de companie, creşterile cu două cifre pentru Home Delivery au contrabalansat scăderile transporturilor de marfă din perioada martie – aprilie 2020.

Lansat în 2018, serviciul de livrări la domiciliu al Gebruder Weiss România a fost gândit pentru a acoperi segmentul de comenzi voluminoase. Este un produs nişat, pe care holdingul Gebruder Weiss îl oferă la nivel de grup în mai multe ţări din Europa de Vest. Pentru a doua jumătate a anului 2021, planurile companiei includ optimizarea acestui serviciu pe piaţa locală prin introducerea unor opţiuni suplimentare, de care se bucură deja clienţii din afară: servicii de asamblare şi instalare ale mobilierului.

„Am mizat pe livrările specializate la domiciliu încă de acum doi ani, fiind evidentă traiectoria ascendentă a comerţului online. Pandemia a fost un factor accelerator, dar care a propulsat un produs deja maturizat, cu rezultate foarte bune. Surpriza a fost procentul de creştere, care a reuşit inclusiv să acopere în bună parte scăderile din primăvară de pe alte segmente de business ale companiei”, menţionează Viorel Leca, director general al Gebruder Weiss România.

Prezentă în România încă din anul 1994, Gebruder Weiss se bazează pe o infrastructură naţională cu 9 hub-uri logistice situate în Bucureşti, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Braşov, Constanţa, Oradea şi Craiova. Compania oferă soluţii logistice inteligente pentru clienţii săi şi asigură servicii flexibile de distribuţie prin transport rutier, feroviar, aerian şi maritim.

Din 2018, compania a lansat în România şi un serviciu de livrări la domiciliu, axat pe comenzile de marfă tip cargo – Home Delivery, iar în 2020 a deschis un hub logistic dedicat acestui serviciu, de unde sunt gestionate operaţiunile de cross-docking, terminalul deservind întreaga ţară.

Ca parte din strategia digitala, Gebruder Weiss a lansat la începutul anului 2020 platforma ETA (en. Estimated Time of Arrival), prin care clienţii companiei pot urmări procesul de expediere online, inclusiv timpul estimat de sosire a comenzilor. Gebruder Weiss oferă acest serviciu digital pentru transportul de marfă în regim de grupaj în toate locurile unde compania efectuează livrarea finală.

Te-ar mai putea interesa și
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Recalcularea pensiilor din România este un proces care trebuie parcurs cu atenţie şi respect faţă de beneficiari, dar şi fără întârzieri, iar pentru continuarea accelerată a acestei......
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a discutat vineri cu ambasadorul Austriei în România, ...
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
Un număr de 3.474 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
După mai multe luni de tergiversări, contractul pentru livrarea a 100 de tramvaie noi în Capitală ar putea fi în sfârșit ...