Numărul de expedieri realizat de Gebruder Weiss România anul trecut a crescut cu 123% faţă de 2019

AGERPRES - mar, 02 mart. 2021, 20:03
Numărul de expedieri realizat de Gebruder Weiss România anul trecut a crescut cu 123% faţă de 2019

Serviciul Home Delivery din portofoliul Gebruder Weiss România a înregistrat, în 2020, creşteri pentru toţi indicatorii cheie de performanţă, numărul de expedieri fiind cu 123% mai mare, înregistrând peste 130.000 de transporturi efectuate, a anunţat marţi compania.

„Rezultatele de excepţie pentru serviciul de livrări la domiciliu al companiei au fost înregistrate în contextul extinderii uriaşe a comerţului online în urma restricţiilor sociale generate de pandemia de coronavirus. Restrângerea liberei circulaţii şi cvasi-generalizarea muncii la domiciliu au crescut interesul pentru proiecte de construcţii sau reamenajări interioare, ducând, implicit, la multiplicarea comenzilor pe segmentele de bricolaj, materiale de construcţii, electrocasnice şi mobilier”, susţin reprezentanţii companiei.

Potrivit sursei citate, Serviciul Home Delivery, nişat pe livrarea la domiciliu a comenzilor tip cargo (între 25 şi 45 kg), a fost favorizat de această conjunctură şi de reorientarea mai multor retaileri către vânzările online. La nivel de companie, creşterile cu două cifre pentru Home Delivery au contrabalansat scăderile transporturilor de marfă din perioada martie – aprilie 2020.

Lansat în 2018, serviciul de livrări la domiciliu al Gebruder Weiss România a fost gândit pentru a acoperi segmentul de comenzi voluminoase. Este un produs nişat, pe care holdingul Gebruder Weiss îl oferă la nivel de grup în mai multe ţări din Europa de Vest. Pentru a doua jumătate a anului 2021, planurile companiei includ optimizarea acestui serviciu pe piaţa locală prin introducerea unor opţiuni suplimentare, de care se bucură deja clienţii din afară: servicii de asamblare şi instalare ale mobilierului.

„Am mizat pe livrările specializate la domiciliu încă de acum doi ani, fiind evidentă traiectoria ascendentă a comerţului online. Pandemia a fost un factor accelerator, dar care a propulsat un produs deja maturizat, cu rezultate foarte bune. Surpriza a fost procentul de creştere, care a reuşit inclusiv să acopere în bună parte scăderile din primăvară de pe alte segmente de business ale companiei”, menţionează Viorel Leca, director general al Gebruder Weiss România.

Prezentă în România încă din anul 1994, Gebruder Weiss se bazează pe o infrastructură naţională cu 9 hub-uri logistice situate în Bucureşti, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Braşov, Constanţa, Oradea şi Craiova. Compania oferă soluţii logistice inteligente pentru clienţii săi şi asigură servicii flexibile de distribuţie prin transport rutier, feroviar, aerian şi maritim.

Din 2018, compania a lansat în România şi un serviciu de livrări la domiciliu, axat pe comenzile de marfă tip cargo – Home Delivery, iar în 2020 a deschis un hub logistic dedicat acestui serviciu, de unde sunt gestionate operaţiunile de cross-docking, terminalul deservind întreaga ţară.

Ca parte din strategia digitala, Gebruder Weiss a lansat la începutul anului 2020 platforma ETA (en. Estimated Time of Arrival), prin care clienţii companiei pot urmări procesul de expediere online, inclusiv timpul estimat de sosire a comenzilor. Gebruder Weiss oferă acest serviciu digital pentru transportul de marfă în regim de grupaj în toate locurile unde compania efectuează livrarea finală.

Te-ar mai putea interesa și
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise de conducere, certificate de înmatriculare, paşapoarte, respectiv......
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie intenţionează să-şi vândă participaţia în cea mai mare centrală pe bază de cărbune din Maroc (SAFIEC), pentru ...
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru ...
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Oficialii producătorului chinez Xpeng au declarat la expoziția auto de la Beijing că iau în calcul o investiție într-o ...