1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Numărul de motociclete noi înregistrate pe principalele piețe europene a scăzut cu 17% în primele șase luni ale lui 2020

În prima jumătate a anului 2020, înmatriculările de motociclete noi în cele cinci mari piețe europene (franceză, germană, italiană, spaniolă și britanică), care însumează 80% din piață totală europeană, au atins volumul de 413.200 de unități, în scădere cu 17% față de perioada similară a lui 2019, informează prin intermediul unui comunicat Asociația Constructorilor Europeni de Motocicluri (ACEM).

04 aug, 2020 | ECONOMICA.net

Această situație a înmatriculărilor de motociclete poate fi privită însă și ca o evoluție, dacă facem comparația cu primele patru luni ale acestui an. În intervalul 01 ianuarie - 30 aprilie, numărul de motociclete noi înregistrate în principalele piețe europene a scăzut cu 32,7% față de perioada similară a anului precedent.

În privința pieței mopedelor noi, numărul de înmatriculări în principalele șase piețe europene (Belgia, Franța, Germania, Italia, Olanda și Spania) în primele șase luni ale acestui an a atins un volum de 110.600 de unități, în scădere cu 6,9% față de perioada similară a lui 2019.

"Înmatriculările de motociclete și mopede au rămas la un nivel sensibil mai scăzut față de 2019, asta în condițiile măsurilor de închidere ale economiilor din această primăvară. Revenirea parțială a pieței de la redeschiderea din vara arată că clienții noștri consideră că vehiculele pe care le vindem reprezintă o opțiune excelență pentru mobilitate și vacanță, în actualul context", a declarat secretarul general al ACEM, Antonio Perlot.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO