Numărul investitorilor la Bursă, în creştere uşoară faţă de 2011

Casa de broketak Intercapital Invest, o companie de Topt 10 în ierarhia brokerilor, a înregistrat o creştere a „clienţilor investitori“ cu peste 150, în primul trimestru al acestui an faţă de perioada similară a anului trecut, până la 4.800.
Adrian N. Ionescu - joi, 26 apr. 2012, 07:03
Numărul investitorilor la Bursă, în creştere uşoară faţă de 2011

Mai ales primele două luni ale anului 2011 au fost marcate de o efervescenţă neaşteptată după marile incertitudini de anul trecut. Cifra de afaceri estimată a Intercapital Invest pe primele trei luni ale anului curent a fost de peste 516 de mii lei.

Statistica poate fi  considerată reprezentativă pentru piaţă, mai ales pentru segmentul companiilor de brokeraj independente de grupurile bancare. Intercapital a fost, în martie, a 7-a în topul brokerilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu tranzacţii intermediate de peste 96,5 milioane de lei şi a 11-a pe primul trimestru, cu o cotă de piaţă de 2,74% pe ansamblul pieţelor BVB şi de 2,99% pe cele de acţiuni şi unităţi de fond, pe primul trimestru.

Intercapital este una dintre cele mai active companii de brokeraj de pe piaţă, contribuind cu noi listări şi participând la ofertele publice semnificative cum a fost cea a acţiunilor Transelectrica de luna trecută.

Cu atât mai mult este mai relevant indiciul dat de statisticile Intercapital despre nivelul scăzut de dezvoltare a pieţei. În primul trimestru, compania a intermediat tranzacţii totale de peste 565 de milioane de lei la BVB şi bursa SIBEX din Sibiu, dar a avut venituri de un ban la fiecare mie de lei tranzacţionată.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...