Numărul românilor care vor merge în Canada după ridicarea vizelor va creşte cu 30%

Christian Tour, unul din cei mai mari touroperatori din România, estimează pentru anul viitor o creştere cu 30% a numărului de turişti români care vor merge în vacanţă în Canada, odată cu ridicarea vizelor. Marius Pandel, director general al touroperatorului, a declarat pentru News.ro că, împreună cu Romanian American Business Council, derulează o campanie pentru ca România să intre în Programul Visa Waiver, sperând ca de anul viitor şi SUA să ia aceeaşi decizie ca şi Canada în ceea ce priveşte vizele solicitate românilor.
Economica.net - mie, 13 dec. 2017, 06:27
Numărul românilor care vor merge în Canada după ridicarea vizelor va creşte cu 30%

”Noi, împreună cu Romanian American Business Council (RABC), susţinem Programul Visa Waiver (care permite cetăţenilor din anumite ţări să călătorească în SUA în scopuri turistice sau de afaceri pe o perioadă de maximum 90 de zile fără viză, n.r.). Avem acum o campanie de informare, de lobby pentru ridicarea vizelor. Sperăm să putem reuşi ca în 2018 România să intre în Programul Visa Waiver”, a precizat oficialul Christian Tour.

El spune că se poartă discuţii la nivel înalt, inclusiv cu congressmani americani, pentru ridicarea vizelor pentru Statele Unite. O soluţie ar fi ca, în ceea ce priveşte gradul de refuz, România să poată obţină o derogare şi să atingă un prag de 10%, şi nu de 3% cât cere acum legislaţia americană.

Românii sunt bine văzuţi în America. Reacţia este alta faţă de cea a altor state europene, de exemple”, explică Pandel.

Christian Tour va lansa în ianuarie trei programe pentru SUA, oferte ce ajung la 10.000 euro de familie, pentru o vacanţă de două sau trei săptămâni.

Touroperatorul lucrează acum şi la ofertele de anul viitor pentru Canada, estimând o creştere cu 30% a numărului de turişti care îşi vor petrece aici vacanţa.

”Odată cu ridicarea vizelor pentru Canada, estimăm o creştere de peste 30% a numărului de turişti care îşi vor petrece vacanţa peste ocean, fără a lua în calcul şi categoria de români care vor merge să îşi viziteze rudele stabilite acolo. Lucrăm şi la nişte produse pentru Canada”, a spus Marius Pandel.

Acesta precizează că va crea circuite, atât combinate SUA-Canada, dar şi special numai pentru Canada.

”Sunt foarte mulţi care vor opta pentru o vacanţă în Canada, tocmai pentru că s-au scos vizele. Vrem să lansăm vacanţe din iunie, cu preţuri pornind de la 1.200 euro, şapte nopţi de cazare, transport cu avionul şi ghid însoţitor. Inclusiv seniorii s-au arătat interesaţi de o astfel de vacanţă, mai ales că ei sunt vorbitori de limbă franceză”, precizează Marius Pandel.

Acesta spune că, de când activează pe piaţă, turismul s-a schimbat foarte mult. Acum românii călătoresc din ce în ce mai mult şi aleg să consume turism de calitate.

”În primul rând, din punctul de vedere al puterii de cumpărare a turistului. Turistul de acum 15 ani nu este acelaşi tip de turist cu cel de acum. Acum 15 ani, pretenţiile turiştilor erau mai mici, la fel şi bugetele pe care aceştia le cheltuiau pe vacanţe”, a precizat Marius Pandel.

Atunci, spune acesta, stăteau şi la hoteluri de două stele, călătoreau cu autocarul, de exemplu în circuite solicitante prin Europa, în care voiau să viziteze cât mai mult, ”să vadă jumătate din continent în zece zile cu 300 de euro”.

”Acum însă turiştii ştiu exact ce vor, ştiu ce să aleagă, sunt mult mai avizaţi. Aleg hoteluri de 3, 4, 5 stele, cu un grad mai ridicat de confort. De asemenea, acum tot mai mulţi aleg să călătorească cu avionul, faţă de ani în urmă. Turiştii s-au maturizat, ştiu să analizeze şi agenţia mai bine, caută informaţii despre hotelul la care se vor caza. Iar noi am crescut odată cu turiştii”, explică reprezentantul touroperatorului.

Christian Tour a finalizat primele nouă luni din acest an cu vânzări de 57,7 milioane de euro, în creştere cu 7% faţă de perioada similară a anului trecut.

Christian Tour, companie condusă de fraţii Cristian şi Marius Pandel, deţine 39 de agenţii proprii în România şi este prezent peste hotare în Ungaria, Polonia, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania şi Statele Unite ale Americii (divizia online).

 

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru....
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția ...
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu comiteţi o infracţiune, pentru că orice transmitere ...