Numărul turiştilor străini în Spania a explodat în iunie, pe fondul relaxării restricţiilor

Numărul vizitatorilor străini în Spania a crescut la 2,2 milioane în iunie, un avans de aproape zece ori faţă de perioada similară a anului trecut, când ţara era în carantina, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică din Spania (INE), transmite Reuters.
AGERPRES - mar, 03 aug. 2021, 14:16
Numărul turiştilor străini în Spania a explodat în iunie, pe fondul relaxării restricţiilor

Numărul de turişti încă este cu 75% sub nivelul înregistrat în iunie 2019, când au fost aproximativ 8,8 milioane de vizitatori străini în Spania.

În plus, turiştii străini care au vizitat Spania au cheltuit 2,42 miliarde euro (2,87 miliarde de dolari) în iunie, în creştere faţă de aproximativ 133,9 milioane de euro în perioada similară a anului trecut, a precizat INE.

Spania crede în continuare că va atrage 45 de milioane de turişti străini în acest an, în pofida restricţiilor de călătorie care sunt impuse în continuare britanicilor, cel mai important contingent de turişti străini, a afirmat luna trecută ministrul Turismului, Reyes Maroto.

În 2019, Spania a primit 83,5 milioane de turişti străini, ceea ce a plasat-o pe locul al doilea, după Franţa, în topul celor mai importante destinaţii turistice mondiale. Însă, anul trecut, pandemia de Covid-19 a condus la diminuarea sosirilor de turişti cu 77%.

„Încă putem recupera jumătate din turismul internaţional în acest an, este un obiectiv prudent”, a declarat Reyes Maroto, într-un interviu acordat cotidianului El Pais.

Spania este a doua cea mai vizitată ţară din lume, după Franţa, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproximativ 12% la Produsul Intern Brut în 2019. În 2020, din cauza restricţiilor de călătorie impuse ca urmare a pandemiei, turismul a contribuit cu doar 4% – 5% la Produsul Intern Brut, conform estimărilor analistului Maria Jesus Fernandez, de la Funcas.

Spania a primit doar 19 milioane de turişti străini anul trecut, un nivel care nu a mai fost înregistrat din 1969. De asemenea, cheltuielile turiştilor străini în 2020 au scăzut cu 78,5%, la 19,74 miliarde de euro.

Pe ansamblul anului trecut, economia spaniolă a înregistrat o scădere de 10,8%. Banca Centrală a Spaniei se aşteaptă în acest an la un avans al PIB-ului de 6,2%, în timp ce Guvernul previzionează o creştere de 6,5%.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...