1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

Companii

Nume grele pe lista sponsorizărilor ISU: Dedeman, Azomureş, Selgros, Carpatcement, Raiffeisen, TRW Automotive, Garanti

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a publicat lista sponsorizărilor acceptate la nivelul IGSU şi a unităţilor subordonate pentru anul 2015. Pe listă apar numele unor companii mari din România.

05 ian, 2016 | ECONOMICA.net

Puteti vedea lista completă a sponsorizărilor AICI

Jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat în noiembrie anul trecut pe blogul său un material despre un dosar clasat de DNA, care viza nereguli comise de ISU Bacău atunci când emitea avizele de funcţionare. Dosarul ar fi fost întocmit ca urmare a unui denunţ făcut de un adjunct al ISU Bacău la adresa şefului său. El reclama că la ISU Bacău s-au strâns 230.000 de lei din sponsorizări, pentru ca reprezetanţii instituţiei să închidă ochii la neregulile sesizate. 

Ulterior, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău a anunţat că a primit în 2014 sponsorizări în valoare totală de 63.631 de lei, de la 17 firme, dintre care cinci au fost sancţionate contravenţional, la trei le-au fost respinse cererile, iar alte trei nu sunt din Bacău.

Ministrul de Interne, Petre Tobă, a anunțat, după dezvăluirile lui Tolontan, că va emite un ordin în care toate sponsorizările să fie afişate pe site-ul MAI.

"Voi emite un ordin de ministru în care toate sponsorizările vor fi obligatoriu afişate pe site-ul instituției pentru a crește gradul de transparență. Totodată, vom dispune și alte măsuri pentru a crește eficiența acestor măsuri de prevenire pentru că aici, în primă fază, se vede că sunt principalele probleme, cei de la intervenții, cei care intervin atât pentru urgențe medicale, cât și pentru stingerea incendiilor, aceștia, în mare parte, își fac datoria", a spus Tobă, în luna noiembrie a anului trecut.

Premierul Dacian Cioloș a declarat la rândul lui, după dezvăluirile lui Tolontan, că sponsorizările de la ISU reprezintă "derapaje" care există și în alte instituții, și a precizat că le-a cerut miniștrilor să ia măsurile pe care le consideră de cuviință.

Ştirea se actualizează

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO