O companie de brokeraj organizează cursuri despre pieţele financiare. Vezi unde

Societatea de brokeraj Tradeville a încheiat un parteneriat cu Univesitatea Româno-Americană pentru a oferi studenţilor suport practic în studierea mecanismelor de funcţionare a pieţelor financiare naţionale şi internaţionale. Tinerii vor putea face şi stagii de practică în cadrul companiei.
Economica.net - mar, 13 nov. 2012, 14:30
O companie de brokeraj organizează cursuri despre pieţele financiare. Vezi unde

Studenţii Universităţii Româno-Americană vor beneficia de suport practic în studierea mecanismelor de funcţionare a pieţelor financiare, în urma unui parteneriat încheiat de către instituţia de învăţământ şi societatea de brokeraj Tradeville, informează un comunicat al companiei. Programul educaţional este dezvoltat pe două axe astfel încât tematica de curs care include noţiuni teoretice să fie completată prin studii practice despre administrarea portofoliilor prin utlilizarea adecvată a instrumentelor de management al riscurilor şi selecţie a instrumentelor financiare.

Suportul educativ oferit de Tradeville în cadrul primei axe include platformele virtuale de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti şi pe pieţele internaţionale, instrumentele de analiză tehnică şi fundamentală şi de management al riscului. Astfel, studenţii au oportunitatea de a trece de la însuşirea noţiunilor teoretice în cadrul cursurilor la instruirea practică de la seminar, unde vor trebui să îşi administreze propriile portofolii virtuale în condiţii de studiere a pieţei, de analiză şi corelare a informaţiei cu resursele financiare limitate în vederea maximizării investiţiei.

Cea de a doua axă vizează oferirea unor stagii de practică în cadrul Tradeville. Astfel, pe baza performanţelor academice şi a gradului de interes pentru pieţele de capital sunt selectaţi zece studenţi pentru a participa la o serie de prezentări de specialitate ţinute de brokerii Tradeville, la finalul cărora aceştia vor susţine un test. În funcţie de rezultatele obţinute la test şi de motivaţia prezentată în cadrul unui interviu cu specialiştii Tradeville vor fi selectaţi trei studenţi pentru un stagiu de practică de trei luni, care va începe la finalul lunii noiembrie.

Suportul educativ oferit de Tradeville in cadrul primei axe include platformele virtuale de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti si pe pietele internationale, instrumentele de analiza tehnica si fundamentala si de management al riscului. Astfel, studentii au oportunitatea de a trece de la insusirea notiunilor teoretice in cadrul cursurilor la instruirea practica de la seminar unde vor trebui sa-si administreze propriile portofolii virtuale in conditii de studiere a pietei, de analiza si corelare a informatiei cu resursele financiare limitate in vederea maximizarii investitiei.
Cea de a doua axa vizeaza oferirea unor stagii de practica in cadrul Tradeville. Astfel, pe baza performantelor academice si a gradului de interes pentru pietele de capital sunt selectati 10 studenti pentru a participa la o serie de prezentari de specialitate tinute de brokerii Tradeville la finalul carora acestia vor sustine un test. In functie de rezultatele obtinute la test si de motivatia prezentata in cadrul unui interviu cu specialistii Tradeville vor fi selectati trei studenti pentru un stagiu de practica de trei luni care va incepe la finalul lunii noiembrie. “Tradeville continuă să se implice în programe educţionale destinate tinerilor întrucât o educaţie financiară corectă, oferită în mod corespunzător, poate aduce avantaje atât pentru piaţa de capital, cât şi pentru economie în ansamblul ei, în condiţiile în care sectorul serviciilor de investiţii financiare evoluează continuu, iar investitorii sunt asaltaţi zilnic de o gamă din ce în ce mai diversificată de produse şi servicii financiare”, a declarat Mihaela Bîciu, director general Tradeville.

Te-ar mai putea interesa și
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Majoritatea breşelor de securitate (94%), descoperite în 2023, la nivel global, au fost motivate financiar, iar peste 70% au fost comise de grupuri de crimă organizată, reiese din datele unei......
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane ...
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de ...
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise ...