1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Barurile din Oradea promovează la Bursa din Bucureşti

Calipso Oradea, cu o valoare de piaţă de aproape 37 de milioane de lei, are mai multe cofetării, baruri şi restaurante în zonă. Pleacă de pe piaţa Rasdaq a Bursei din Bucureşti la timp, înainte ca această piaţă să fie retrogradată de la statutul de piaţă reglementată parţial la cel de sistem alternativ de tranzacţionare. Va profita mai ales acţionarul principal, SIF Banat Crişana.

23 apr, 2012 | Adrian N. Ionescu | ECONOMICA.net

Odată cu transformarea pieţei Rasdaq în sistem alternativ de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), valoarea de piaţă a companiilor tranzacţionate pe fostul Rasdaq nu va mai mai putea fi folosită de fondurile de investiţii româneşti la evaluarea propriilor portofolii.

SIF Banat Crişana ( SIF1) deţine 96% din acţiunile Calipso (CAOR), care are o valoare de piaţă de aproape 37 de milioane de lei şi este una dintre cele mai valoroase 10 pachete de acţiuni din portofoliul SIF1.

Cererea de transfer a Calipso Oradea (simbol bursier CAOR) la categoria a II-a a pieţei reglementate a BVB a primit avizului favorabil al comisiei de admitere la tranzacţionare al consiliului de administraţie BVB.

Piaţa reglementată este piaţa principală a BVB, unde au acces doar companiile care satisfac anumite condiţii de performanţă şi transparenţă. Unele dintre rigorile de transparenţă au fost impuse şi pieţei Rasdaq, dar nu au fost suficiente pentru ca piaţa să capete statutul de piaţă reglementată.

Sistemul alternativ de tranzacţionare (ATS) este doar o piaţă care foloseşte mecansimele de tranzacţionare ale BVB, fără ca firmele  respective să respecte rigorile de listare şi să aibă obligaţiile de raportare ale firmelor listate pe piaţa reglementată.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit, colateral faţă de o cauză diferită, că Rasdaq nu este o piaţă reglementată, ceea ce a resuscitat polemica internă privind viitorul pieţei.

Autoritatea pieţei de capital din România (CNVM) vrea acum să-şi ducă la sfârşit planul mai vechi de trasnformare a Rasdaq în ATS, în vreme ce reprezentanţii investitorilor contestă interpretarea dată rezoluţiei CEDO.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO