O companie din Timișoara revoluționează industria de fitness din România

Deși a fost serios afectată de pandemie, industria de fitness din România dă semne că începe să-și revină. UPfit.cloud, o companie din Timișoara, lucrează cu cele mai mari centre de fitness din țară pentru a schimba modul în care acestea funcționează.
Ion Dobreanu - lun, 16 aug. 2021, 18:29
O companie din Timișoara revoluționează industria de fitness din România

UPfit.cloud este un software care ajută sălile de fitness să-și digitizeze toate operațiunile. Acesta a fost principalul trend în afaceri, în timpul pandemiei, iar sălile de fitness nu fac excepție. Asta înseamnă că modul în care oamenii se antrenează și merg la sală s-a schimbat.

Digitizarea sălilor de fitness nu înseamnă doar antrenamente virtuale, clase prin live streaming și exerciții video. Sălile au început să vândă abonamente online și să le ofere membrilor posibilitatea de a-și gestiona singuri activitatea, fără să trebuiască să vină la recepție și să formeze cozi. Iar cu UPfit.cloud cluburile de fitness au reușit să rezolve toate aceste aspecte foarte repede și fără bătăi de cap.

O soluție simplă la problemele majore ale sălilor de fitness

Lucrând cu peste 100 de centre și săli de fitness, UPfit.cloud încercă să ridice ștacheta și impună un nou standard în serviciile oferite de sălile de fitness, mai apropiate de cele din vestul Europei.

Asta înseamnă, de exemplu, aplicații de mobil și portaluri pentru membri unde își pot face singuri orice operațiune, de la rezervări online la clase, la reînnoirea abonamentelor cu plata online sau la verificarea gradului de ocupare al sălii.

Totodată, platforma răspunde direct și la cele mai importante probleme cu care se confruntă în fiecare zi cei care lucrează la recepție și managerii sălilor de fitness. Mai exact, automatizează o mulțime de operațiuni și aduce într-un singur soft gestiunea abonamentelor și membrilor, toate aspectele financiare, inclusiv facturi, contracte și registrul de casă. Tot din UPfit.cloud sălile își pot seta orarul de clase, pot administra mai ușor activitatea antrenorilor personali, dar și inventarul de produse, pot trimite newsletter, SMS-uri și notificări prin aplicație și pot chiar transmite clase prin live streaming.

”După atâția ani în care am observat cum se dezvoltă industria și cultura fitness de la noi, am realizat că majoritatea sălilor folosesc modalități foarte învechite de management, de la documente .xls, la o suită întreagă de softuri care nu au legături între ele. Deși sălile de fitness se laudă cu aparatură și servicii moderne, modul în care se administrează afacerea în sine a rămas în secolul trecut. Așa că ne-am hotărât să le dăm o mână de ajutor managerilor de cluburi de fitness din România”, explică George Damian (foto dreapta), CEO UPfit.cloud.

Semne bune pentru sălile de fitness în 2021

Pandemia de COVID-19 a dat înapoi industria fitness din România, care avea o dezvoltare serioasă până anul trecut. Chiar dacă au fost închise, iar numărul de membrii redus, anul 2021 pare să fie unul mai bun în acest sens. Numărul de membrii care și-au reluat antrenamentele de la începutul anului a crescut cu aproape 30% față de ultimul trimestru al anului trecut, potrivit datelor UPfit.cloud.

Compania timișoreană este convinsă că industria fitness din țară va avea un come-back serios până la finalul anului. Și asta pentru că acest sector nu poate fi înlocuit cu adevărat de exercițiile în sufragerie. Sala de fitness înseamnă comunitate, motivație și expertiza unor profesioniști, pe care nu le poți obține cu o aplicație.

În schimb, digitizarea va încuraja membrii să se întoarcă mai repede la sală. Operațiunile automate și cele care se pot realiza online, înlocuiesc aglomerația de la recepție și fluidizează accesul în sală. Asta înseamnă că membrii știu exact când sala este plină și astfel în pot alege cu ușurință momentul perfect pentru antrenament.

Opt ani de experiență alături de liderul în fitness din România

Compania UPfit.cloud are peste opt ani experiență în industria fitnessului din țara noastră. Primul client, alături de care UPfit.cloud s-a dezvoltat în tot acest timp, este chiar World Class România, liderul în fitness în România. UPfit este softul de administrare utilizat de cele peste 40 de cluburi pe care World Class le deține în țara noastră.

Pe baza experienței acumulate cu World Class România, compania din Timișoara a dezvoltat o platformă care să ajute cluburile de fitness de orice mărime. Așa s-a lansat UPfit.cloud.

În prezent platforma UPfit.cloud este utilizată de peste 130 de săli și centre de fitness din România și Serbia. Planul companiei pentru 2021 este de a se extinde în mai multe țări din Europa de Est, deoarece piața de fitness de aici are un potențial de dezvoltare enorm.

”Ne dorim să susținem sălile de fitness din România și să le ajutăm să se dezvolte. De ceea am creat UPfit.cloud. O platformă care să rezolve cele mai importante provocări cu care se confruntă managerii de cluburi din România, dar și echipele de la recepție, antrenorii și instructorii. Lucrând de atâția ani în domeniu știm foarte bine care sunt aceste provocări: aglomerație la recepție la orele de vârf, numărul de membrii stagnează, vânzarea de produse prea dificilă și așteptările mari din partea membrilor”, a conchis George Damian, CEO UPfit.cloud.

 

Te-ar mai putea interesa și
Carl Al Khawand este noul Chief Financial Officer al Orange România
Carl Al Khawand este noul Chief Financial Officer al Orange România
Orange anunță numirea lui Carl Al Khawand în funcția de Chief Financial Officer (CFO) al Grupului Orange România, începând cu 1 iulie 2024. Acesta va prelua responsabilitățile Adelei......
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau turul piețelor din București
Wizz Air vinde bilete la muzee, spectacole și evenimente sportive. Cât costă turul locațiilor serialului Wednesday sau ...
Wizz Air a lansat WIZZ Experiences, un nou serviciu auxiliar, în parteneriat cu Coras, cel mai mare furnizor online de bilete ...
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare.
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Prim-ministrul Scoţiei, Humza Yousaf, a demisionat luni după ce nu a reuşit să obţină suficient sprijin pentru a supravieţui ...