1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Companii

O companie italiană investeşte 50 de milioane de euro într-o fabrică la Jucu

Compania italiană Battistero va investi 50 de milioane de euro într-o fabrică de producere a cozonacului panettone, în Parcul Industrial Tetarom III din comuna clujeană Jucu, iar potrivit autorităţilor judeţene investiţia va crea peste 500 de locuri de muncă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

18 sep, 2012 | Mediafax

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că noua fabrică îşi va începe producţia în luna septembrie a anului viitor, contractul urmând să fie semnat în perioada următoare.

"Compania italiană Battistero, producător de cozonaci panettone, va deschide o unitate de producţie în Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, investiţia ridicându-se la circa 50 de milioane de euro. Noua fabrică se va înfiinţa pe un teren de 28 de hectare şi va crea peste 500 de locuri de muncă. Contractul va fi semnat săptămânile viitoare, este în linie dreaptă, iar partea italiană îşi doreşte ca în septembrie 2013 să înceapă producţia, astfel ca de Crăciun să avem posibilitatea să mâncăm panettone de la Jucu. Fabrica va deservi întreaga zonă din Europa de Est şi ţările nordice", a spus Uioreanu, care a adăugat că Battistero nu a cerut ajutor de stat.

Felice Moretti, proprietarul companiei Battistero, a precizat că a fost ales Clujul pentru această investiţie pentru aşezarea sa geografică.

"Este mult mai uşor de la Cluj să distribuim produsele în Europa de Est şi în ţările nordice. Noi vom produce la Jucu atât panettone, cât şi biscuiţi. Din punct de vedere strategic va fi o unitate de producţie importantă. Dorim sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, vrem să fiţi alături de noi, pentru că piaţa este dificilă şi vom reuşi dacă vom face o echipă bună împreună", a subliniat Moretti.

Potrivit acestuia, noua fabrică va avea patru linii de producţie, iar cifra de afaceri anuală va fi de circa 100 de milioane de euro până în 2015.

Noua fabrică va fi dotată cu utilaje de producţie de ultimă generaţie, personalul urmând să fie instruit în Italia, iar 75 la sută dintre angajaţi vor fi femei.

Compania Battistero a fost înfiinţată în anul 1957 şi are sediul la Parma.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO