1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 8 º

Companii

O companie românească a lansat Parking Place Detector, un software de gestionare a spaţiilor de parcare cu ajutorul camerelor

Metrici, o companie românească de video analytics şi tehnologii bazate pe inteligenţă artificială, lansează Parking Place Detector, o soluţie software de administrare a unei parcări doar cu ajutorul camerelor IP.

24 apr, 2019 | ECONOMICA.net

"Pentru gestionarea locurilor de parcare nu mai sunt necesare fire, nu mai sunt necesari senzori, fără cabruri aeriene sau îngropate, fără costuri de întreținere. Cu ajutorul doar a unei camere se pot monitoriza zeci de locuri de parcare pentru a le vedea statutul în timp real: dacă sunt libere sau ocupate, și se poate monitoriza interfața unde se pot modifica setări, genera alarme și se vizualizeazș statistici și rapoarte", se arată într-un comunicat al companiei.

Astfel, toate locurile de parcare dintr-un oraș, spre exemplu, pot fi integrate în aceeași nterfață pentru a ști cu exactitate câte și mai ales unde anume în oraș sunt libere, iar aceste informații să fie transmise în timp real spre displayuri sau spre aplicații mobile.

Noul modul aduce o schimbare și în interfață, care vine cu un meniu dedicat, dar cel mai important este că aduce un nou algoritm de recunoaștere, bazat pe inteligență artificială.

"Metrici PPD este de ajutor în primul rand orașelor sau companiilor care aspiră să devină smart si se adresează oamenilor care știu să folosească tehnologia în avantajul lor, deoarece softul poate fi integrat in numeroase aplicații pentru a usura viața și munca persoanelor. Nu numai în orașele mari, dar și în comunități și companii mai mici", spune Vlad Georgescu, CEO-ul Metrici.

În ce privește viitorul, Metrici pregătește și mai multe aplicații bazate pe "training AI", menite a ajuta oamenii, companii si municipalități. Cu Metrici PPD, în orice moment se știe câte locuri de parcare sunt libere și unde anume în locație sau în oraș, indiferent de dimensiune. De asemenea, se pot consulta rapoarte și statistici despre gradul de ocupare pe zone
sau grupuri și se pot astfel lua măsuri adecvate.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO