1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 10 º

Companii

O companie românească a patentat în SUA o soluţie de criptare care creşte nivelul de protecție a datelor sensibile în cloud

certSIGN, companie românească specializată în soluții de criptare, a obținut un patent de invenție pentru o metodă de criptare homomorfică a datelor care permite procesarea acestora fără a le decripta.

09 dec, 2019 | | ECONOMICA.net

Patentul a fost acordat de Biroul de Patente și Mărci al Statelor Unite ale Americii și are numărul US10454668 din 22.10.2019.

Dacă în cazul soluțiilor clasice de criptare, datele care trebuie prelucrate sunt mai întâi decriptate, apoi analizate și procesate și, în final, criptate din nou, un proces care poate da naștere unor breșe de securitate, în cazul criptării homomorfice datele rămân criptate pe toată durata prelucrării.

În ultimii ani, stocarea datelor criptate în cloud a devenit un standard de business adoptat pe scară largă de companii și reprezintă o soluție sigură de stocare. Breșele de securitate apar însă când este necesară accesarea datelor pentru o simplă căutare sau pentru o analiză mai amplă. În mod normal, în astfel de situații datele sunt decriptate pentru a se realiza căutarea sau analiza solicitată, creându-se astfel oportunitatea unui furt de informații. În cazul criptării homomorfice, datele rămân criptate și sunt protejate în orice moment, iar elementul care permite ca acestea să rămână confidențiale și sigure chiar dacă o terță persoană le folosește este un sistem matematic de analiză și procesare a datelor criptate.

Spre deosebire de alte soluții de criptare homomorfică disponibile pe piață, soluția certSIGN utilizează metode noi și mai sigure de criptare bazate pe algoritmi criptografici, care nu necesită o investiție suplimentară în infrastructură IT și care reduc timpul de procesare a datelor.

Astfel, criptarea homomorfică reprezintă singura soluție de protecție completă a datelor sensibile și poate fi utilizată cu succes de organizații, în special pentru domenii în care confidențialitatea datelor personale ale clienților este esențială, precum domeniul financiar bancar, sănătate, asigurări etc.

Întregul proces de obținere a patentului a durat patru ani, a implicat o echipă de specialiști în criptografie, PKI și securitate cibernetică și este rezultatul efortului continuu de investiții și implicare în activități de cercetare în domeniul criptografiei al certSIGN.

certSIGN, principalul producător și dezvoltator de soluții criptografice și servicii de încredere din România, furnizează servicii de încredere în conformitate cu cerințele eIDAS. Soluțiile certSIGN sunt dezvoltate integral în România și proiectate special pentru necesitățile specifice mediului de business.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO