1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

Companii

O cotaţie a barilului de ţiţei de 45-50 dolari este acceptabilă pentru Rusia, pe fondul îngheţării producţiei - Reuters

Rusia crede că o cotaţie de 45-50 dolari pe barilul de ţiţei este acceptabilă pentru piaţa globală a petrolului, în condiţiile în care statele membre ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Rusia şi alţi exportatori se vor întâlni luna aceasta la Doha, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

06 apr, 2016 | Agerpres

Un posibil acord la Doha privind îngheţarea producţiei este aşteptat să accelereze reechilibrarea cererii şi furnizării de ţiţei până în iunie, susţin sursele. Noile proiecte energetice ale Rusiei nu vor fi incluse în acordul privind îngheţarea producţiei, au adăugat sursele.

Reuniunea de la Doha, din 17 aprilie, este cea mai recentă încercare de a sprijini preţul ţiţeiului pe o piaţă suprasaturată.

În februarie, tot la Doha, guvernele din Arabia Saudită, Rusia, Venezuela şi Qatar au ajuns la un acord privind 'îngheţarea' producţiei de petrol la nivelurile din ianuarie, a anunţat ministrul Energiei şi Industriei din Qatar, Mohamed Saleh al Sada, preşedintele în exerciţiu al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC).

Preţul barilului de petrol a scăzut cu peste 70% în ultimele 18 luni, iar acest lucru reprezintă o problemă pentru exportatorii de ţiţei. La bursa ICE Futures din Londra, cotaţia barilului de petrol Brent cu livrare în luna iunie a urcat marţi cu 0,18 dolari, ajungând la valoarea de 37,87 dolari.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO