1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

Companii

O filială a concernului Siemens a fost amendată în urma unui scandal de corupţie

Procurorii elveţieni au anunţat marţi că o filială a concernului german Siemens AG va plăti o amendă de aproape 11 milioane de dolari în urma unui scandal de dare de mită către reprezentanţii unei companii ruse din domeniul gazelor naturale, relatează Associated Press.

12 noi, 2013 | Agerpres

Potrivit Parchetului federal elveţian, Siemens Industrial Turbomachinery a făcut în perioada 2004-2006 plăţi către conturile bancare din Elveţia ale unor 'directori executivi ai companiei ruse de stat'. Numele companiei Gazprom nu a fost menţionat, dar aceasta este singura companie de stat rusă din domeniul gazelor naturale.

În schimbul mitei, Siemens ar fi primit contracte pentru furnizarea de turbine de gaz necesare în construcţia gazoductului Yamal.

Vinovată de comiterea de 'ofense organizaţionale', compania Siemens va plăti 136.000 dolari drept donaţie către Crucea Roşie şi 10,6 milioane de dolari Elveţiei ca despăgubiri pentru obţinerea de profituri ilegale. În urma acestor măsuri, procurorii elveţieni au anunţat închiderea cazului.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO