O firmă care o are în CA pe fiica lui Mugur Isărescu vinde două terenuri din România pentru aproape 18 milioane de euro

Dezvoltatorul cu capital norvegian RomReal, care deţine în România peste 120 de hectare de terenuri, a anunţat vânzarea a două terenuri pentru aproape 18 milioane de euro. Lăcrămioara Isărescu este membru în Consiliul de Administraţie al RomReal. 
Economica.net - mar, 03 ian. 2017, 22:02
O firmă care o are în CA pe fiica lui Mugur Isărescu vinde două terenuri din România pentru aproape 18 milioane de euro

RomReal este o firmă cu capital norvegiano-britanic, listată pe Bursa de la Oslo, şi care urma să dezvolte proiecte imobiliare în România prin intermediul firmei Westhouse. Înainte de criză, RomReal anunţa investiţii de 1,5 miliarde de euro. Lăcrămioara Isărescu, fiica guvernatorului BNR, este membru în Consiliul de Administraţie al RomReal. 

Compania a anunţat recent că a semnat două înţelegeri condiţionate pentru vânzarea a două terenuri, cu o valoare netă de 17,75 milioane de euro şi 18,15 milioane de euro înainte de taxe. Asta după ani buni în care a încercat vânzarea mai multor terenuri pentru achitarea creditelor. 

La sfârşitul lui noiembrie, RomReal avea de rambursat un credit de 11,6 milioane de euro şi 12 terenuri în portofoliu, majoritatea în Constanţa şi doar două în Bucureşti. 

RomReal a căzut de acord să vândă unul dintre cele două terenuri deţinute în Bucureşti, pe Lacul Morii, pentru suma netă de 2,65 milioane de euro, cu dată de închidere a tranzacţiei la 31 martie 2017. Terenul are o suprafaţă de 11.716 mp. Cumpărătorul, al cărui nume nu a fost făcut public, a plătit o garanţie de 10% din valoarea tranzacţiei, se mai arată în anunţul companiei remis Bursei de la Oslo. 

De asemenea, compania va vinde şi terenul Mamaia Nord din Constanţa, pentru suma netă de 15,1 milioane de euro. Tranzacţia este supusă aprobării din partea RomReal dar şi din partea partenerului cumpărătorului, Alpha Bank. Cumpărătorul a plătit un avans nereturnabil pentru achiziţia terenului de 54.714 mp. Pentru acest teren, compania a obţinut în noiembrie 2016 planul urbanistic zonal (PUZ). 

Preţul de vânzare al terenului va creşte la 15,5 milioane de euro dacă o subsidiară a RomReal va câştiga o dispută legală cu municipalitatea în ceea ce priveşte o bucată de 1.435 de mp din teren, se mai arată în anunţul companiei. Această tranzacţie se va finaliza prin achiziţia creditului.  

Preţul total agreat pentru vânzarea celor două terenuri este cu 20% mai mare decât cea mai recentă evaluare din decembrie 2015. 

RomReal a înregistrat un venit operaţional de 132.000 de euro şi un profit de 277.000 de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare. ...
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Prim-ministrul Scoţiei, Humza Yousaf, a demisionat luni după ce nu a reuşit să obţină suficient sprijin pentru a supravieţui ...
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat la toate provocările”
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat ...
GreenPoint Management, companie care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul ...
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state ...