O firmă cu afaceri de 4,7 mil. lei va furniza Cadastrului un sistem de plată online de 21,6 mil. lei

O firmă din Bucureşti cu afaceri de 4,7 milioane lei în 2012 a condus un consorţiu la care au mai participat două societăţi cu venituri de 10 ori mai mari, respectiv de 50 de ori, pentru câştigarea unei licitaţii de 21,6 milioane lei în vederea furnizării unui serviciu de plată online către ANCPI.
Economica.net - mar, 19 nov. 2013, 13:33
O firmă cu afaceri de 4,7 mil. lei va furniza Cadastrului un sistem de plată online de 21,6 mil. lei

Open Gov, liderul asocierii, şi firmele Trend Import-Export şi Teamnet International au câştigat în luna octombrie licitaţia, la care a participat şi UTI Grup, pentru introducerea sistemului online la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

„Se doreşte implementarea unui sistem de comerţ electronic care va conduce la creşterea calităţii serviciilor publice oferite de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI)”, se precizează în anunţul de participare publicat pe www.e-licitatie.ro.ro în prima parte a lunii iunie.

Finanţat din fonduri europene, contractul a fost atribuit la 17 octombrie şi va fi finalizat în termen de 9 luni.

Prin anunţul de participare, valoarea proiectului a fost estimată între 21,63 şi 29,82 milioane de lei, TVA inclusă.

Open Gov, liderul asocierii, a fost înfiinţată în anul 2011 şi are ca obiect „alte activităţi de servicii privind tehnologia informaţiei”, conform datelor Registrului Comerţului.

În 2012, afacerile firmei au crescut de peste 11 ori, la 4,7 milioane de lei, iar numărul angajaţilor s-a dublat, la 18.

Open Gov este controlată de Megaxia Enterprises Ltd (Marea Britanie – 90%) şi Mihai Călin Coşar, persoană fizică română (10%).

Teamnet International Ploieşti (judeţul Prahova) a fost înfiinţată în 2001, are peste 260 de angajaţi şi este un furnizor de soluţii IT şi sisteme informatice pentru companii.

Conform Registrului Comerţului, acţionarii societăţii sunt Fintech Investment Ltd (Marea Britanie) – 49,91%, TNI Stock Invest SRL – 2,57%, Radu-Bogdan Nedelcu – 8,75%, Ion-Ovidiu Traşcu -8,75%, Bogdan Padiu – 15,81%, George-Mihail Stan – 8,75%, Bogdan-Nicolae Cucoşel – 0,16%, Dumitru-Marius Popa – 0,16%, Delia-Roxana Albu – 0,16%, Ana-Maria Doană – 0,16%, Laura-Mihaela Jugănaru – 0,16%, Roxana Avramescu – 0,16%, Diana Vasile – 0,25%, Silviu-Daniel Tătaru – 0,25%, Lucian Nănău – 2% şi Florin Hoinărescu – 2%.

În 2012, afacerile firmei au crescut la 235,7 milioane de lei, de la 148,6 milioane de lei în urmă cu un an.

În cadrul ofertei, Teamnet International a avut calitatea de terţ susţinător.

Potrivit unor informaţii publicate în presă, Teamnet International este controlată indirect de deputatul şi omul de afaceri Sebastian Ghiţă.

Trend Import-Export activează pe piaţa comerţului cu calculatoare, echipamentee periferice şi software şi este deţinută de Ilie Anghel – 33%, Alexandru Ionasek – 33% şi Tudor Iliescu – 34%.

Anul trecut, afacerile firmei au atins 48,23 milioane de lei, de la 59,71 milioane de lei în 2011.

ANCPI funcţionează în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Te-ar mai putea interesa și
Eurostat: Turcia, principala destinaţie pentru deşeurile exportate din UE
Eurostat: Turcia, principala destinaţie pentru deşeurile exportate din UE
Exporturile de deşeuri din UE către ţările din afara blocului comunitar au ajuns în 2021 la 33 de milioane de tone, o creştere de 77% din 2004, în timp ce importurile de deşeuri din ţări......
Industria agricolă ar putea pierde investiții de aproximativ 2,6 miliarde de euro din bani europeni. 3.400 de proiecte în lucru sunt blocate din cauza scumpirilor materialelor de construcții
Industria agricolă ar putea pierde investiții de aproximativ 2,6 miliarde de euro din bani europeni. 3.400 de proiecte ...
Aproximativ 3.400 de fermieri români care au în derulare proiecte finanțate prin PNDR nu reușesc să finalizeze lucrările ...
O nouă campanie a troianului bancar Flubot vizează utilizatorii de Android, avertizează Bitdefender
O nouă campanie a troianului bancar Flubot vizează utilizatorii de Android, avertizează Bitdefender
Utilizatorii de Android se află pe lista atacurilor cibernetice prin SMS generate de către dezvoltatorii Flubot, iar România ...
Preşedintele Comisiei SRI: Atacurile cibernetice – cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale
Preşedintele Comisiei SRI: Atacurile cibernetice – cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale
Atacurile cibernetice reprezintă în momentul actual cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale ...