1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Imobiliare

O firmă de design cere insolvenţa mallului deţinut de Popoviciu în Oradea

Firma Justins Group a depus pe 8 august o cerere de intrare în insolvenţă la adresa firmei prin care omul de afaceri Gabriel Popoviciu a preluat mallul falimentar Tiago din Oradea. Termenul de judecată stabilit de instanţă este 13 noiembrie.

09 aug, 2012 | | ECONOMICA.net

Justins Group este o firmă din Oradea care se ocupă cu decorarea tematică a mallurilor şi a cerut insolvenţa firmei Shopping Center Holding prin care a fost cumpărat Tiago Mall. Acum, centrul comercial poartă numele de Oradea Shopping City şi a fost deschis în toamna anului trecut.

„Am cerut insolvenţa pentru că nu plătesc şi nu mi se pare normal să le ofer servicii pe care nu le plătesc. Şi ce dacă firma este a lui Popoviciu? Am de recuperat în jur de 100.000 de lei pentru design de decoraţiuni interioare. Am decorat mallul pentru Crăciunul din 2011 şi nu ne-am primit banii”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Tiberiu Szasz, administratorul firmei.

Acesta mai spune că s-a încercat recuperarea datoriei pe cale amiabilă, însă acest lucru nu a dus la nici un rezultat.

„Ei se joacă ping-pong cu noi. Ne-au făcut o mică plată pentru a ne amâna şi a trebuit să mai aşteptăm 90 de zile (n.r. - creanţa trebuie să aibă o vechime de 90 de zile pentru ca un creditor să ceară insolvenţa debitorului). Când au trecut 90 de zile, le-am trimis o notificare şi ne-au mai plătit o mică parte. Apoi a trebui să mai aşteptăm alte 90 de zile. Noi lucrăm cu mai multe malluri din ţară, dar cu nici unul nu am avut astfel de probleme”, a mai declarat pentru ECONOMICA.NET, Szasz.

Acesta a mai menţionat că sunt mai mulţi furnizori de servicii care au de recuperat bani de la firma lui Popoviciu.

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu a cumpărat în iunie 2010 prin firma Shopping Center Holding centrul comercial început de Mivan. Irlandezii au oprit lucrările la stadiul de finisaje interioare, după ce firma care administra proprietatea a intrat în faliment. Popoviciu a plătit pentru mall 30,5 milioane de euro şi a mai investit alte 30 pentru finalizarea acestuia.

Gabriel Popoviciu mai deţine şi centrul comercial Băneasa Shopping City, cel mai performat mall din Capitală, dar şi proiectul de locuinte Băneasa Rezidenţial. În plus, Băneasa Investment SA a iniţiat la începutul acestui an elaborarea un PUZ pentru construcţia unui parc tehnologic, ce cuprinde şi o clădire de birouri de 15 etaje, în apropiere de Sky Tower.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO