1EUR = 4.8398 RON

Imobiliare

O firmă deţinută de Lehman Brothers, care voia să dezvolte 500 locuinţe în Timişoara, în insolvenţă

Firma Nanette City Gate Timişoara, controlată de grupul israelian Nanette Real Estate şi de Lehman Brothers, prin care urma să fie construit un proiect rezidenţial în Timişoara, a intrat în insolvenţă, Tribunalul Bucureşti admiţând recent cererea dezvoltatorului.

14 dec, 2012 | ECONOMICA.net

Cererea a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti pe 23 noiembrie, iar termenul de judecată a fost stabilit iniţial pentru 28 noiembrie 2012. Pronunţarea a fost amânată de două ori, iar pe 12 decembrie instanţa a admis cererea firmei, iar administratorul judiciar a fost desemnată Alina Moldovan.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma Nanette City Gate Timişoara este controlată în proporţie de 50% de către Nanette Real Estate Group NV şi LBREP III TIM SARL, parte a Lehman Brothers Real Estate Partners. Proiectul City Gate din Timişoara urma să fie construi pe un teren de 17.800 metri pătraţi şi să cuprindă circa 500 de apartamente.

Nanette Real Estate Group a achiziţionat în 2007 două terenuri totalizând 23.000 metri pătraţi în Timişoara, unde avea în plan construcţia a două proiecte rezidenţiale cu un total de 670 de locuinţe, a căror investiţie se ridica la 48 milioane euro.

Compania mai deţine în Bucureşti terenuri de peste 40.000 de metri pătraţi, cumpărate tot în 2007, unde intenţiona să dezvolte proiecte rezidenţiale totalizând circa 1.600 de locuinţe. Niciunul dintre aceste proiecte nu a fost început însă.

Lehman Brothers a intrat în faliment în septembrie 2008, după pariuri masive pe credite ipotecare subprime care s-au dovedit fără valoare după căderea pieţei imobiliare.

Banca a ieşit din faliment în martie 2012, iar în prezent funcţionează ca o companie de lichidare a cărei principală activitate în anii următori va fi vânzarea de active pentru plata creditorilor şi investitorilor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO