1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Companii

O firmă din grupul Bomax vrea să investească 4 mil.euro în extinderea unei fabrici de panouri solare

Firma Altius Fotovoltaic, parte a grupului Bomax, controlat de omul de afaceri Sorin Bonciu, intenţionează să investească 3-4 milioane de euro pentru creşterea capacităţii de producţie a fabricii de panouri fotovoltaice situată în Zona Liberă Giurgiu.

16 oct, 2013 | Mediafax

"Avem o fabrică în Zona Liberă Giurgiu, în care am investit 8 milioane de euro, din care jumătate ajutor de stat. Am început producţia panourilor fotovoltaice în 2012. Avem o capacitate de producţie de 33 MW pe an, adică peste 110.000 de panouri, şi vrem să o extindem la 50 MW. Finanţarea este rezolvată", a declarat pentru MEDIAFAX directorul executiv al Altius Fotovoltaic, Ion Murgescu.

El a adăugat că, pentru producţia panourilor fotovoltaice, Altius importă materiale din Taiwan şi Uniunea Europeană, iar din România cumpără doar ramele, de la Alprom Slatina, firmă controlată de producătorul de aluminiu Alro Slatina.

Murgescu a meţionat că fabrica are comenzi pentru întreaga capacitate de producţie până la finele anului.

Potrivit reprezentantului firmei, cererea de panouri fotovoltaice va creşte semnificativ peste câţiva ani pentru că 90% din parcurile solare instalate în România sunt importate diun Asia şi sunt de o calitate slabă.

"În România, 90% din panourile fotovoltaice au fost cumpărate din Asia şi doar după criteriul preţului. Noi ţinem marja de profit jos, pentru a putea face faţă competiţiei. Avem cele mai mici preţuri din Europa. Sunt convins că peste câţiva ani vom lucra numai pentru a înlocui panourile stricate", a precizat Murgescu.

Pe lângă producţia panourilor fotovoltaice, grupul Bomax are în plan şi construcţia propriilor parcuri solare pentru producţia electricităţii, precum şi a un unui parc eolian.

"Ne facem propriul nostru parc fotovoltaic, de 5,5 MW, la Giurgeni, judeţul Ialomiţa. Mai facem unul de 2 MW, la Casimcea, judeţul Tulcea, într-un parc eolian de 10 MW pe care îl construim acolo", a mai spus Murgescu.

În prezent, în România există proiecte de producţie a energiei în panouri solare de peste 410 MW.

Grupul Bomax este şi proprietarul supermarketurilor Interex, pe care le-a cumpărat de la compania franceză Interex, care a ieşit de pe piaţa românească anul trecut.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO