O firmă românească vrea să vândă 1.000 de stații de încărcare pentru mașini electrice în 2021

Compania românească Lektri.co estimează vânzări de 1.000 de stații de încărcare pentru mașini electrice până la finalul lui 2021, atât pe piața locală, cât și în țări precum Germania, Franța sau Italia.
Lidia Neagu - joi, 29 apr. 2021, 16:51
O firmă românească vrea să vândă 1.000 de stații de încărcare pentru mașini electrice în 2021

Business pornit în Timișoara în urmă cu trei ani, Lektri.co s-a remarcat rapid ca principal producător și furnizor de soluții de încărcare pentru mașinile electrice pentru piața europeană.

Stațiile sunt proiectate și testate de specialiștii Lektri.co, în prezent compania comercializează 8 modele de încărcătoare pentru clienții rezidențiali, comerciali și deținătorii de flote de mașini electrice.

În 2019 a devenit prima reprezentantă a României în Open Charge Alliance – o alianță globală a industriei de mașini electrice, formată din furnizori de hardware, software, cât și operatori de rețele de încărcare. Astfel, toate stațiile companiei sunt conforme cu standardul OCPP 1.6, comunică în Cloud și pot fi folosite inclusiv la tarifarea încărcării.

În prezent, stațiile de încărcare sunt utilizate în zeci de locații din România, Serbia, Polonia, Germania, Franța și Italia.

„Ritmul de dezvoltare a zonelor metropolitane, din întreaga lume, nu doar din România, ne determină să credem că viitorul nu poate fi decât electric. Orașele au nevoie de strategii durabile de creștere, iar combustibilii fosili nu mai reprezintă o soluție pentru mobilitatea urbană. Acesta a fost motivul pentru care am pornit Lektri.co, pentru a le putea oferi soluții ușor de implementat tuturor celor interesați de construirea unui viitor mai verde”, a declarat Claudiu Suma, CEO Lektri.co.

Anul acesta, compania a dezvoltat și lansat platforma de management a stațiilor de încărcare și de taxare a procesului de încărcare de către terțe aplicații, cum ar fi aplicațiile lanțurilor de magazine sau cele de parking. Posesorii de mașini electrice se pot înscrie gratuit în platformă și beneficiază de cele mai accesibile servicii de încărcare cu 0.7 lei/kwh, în cadrul hub-urilor de încărcare LEKTRI.CO.

Piața locală de autovehicule electrice și numărul locațiilor de încărcare

Conform specialiștilor Lektri.co, la 31 martie 2021 erau înmatriculate 6.568 de mașini electrice în România, o creștere de 48% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, și existau 860 de locații de încărcare la nivelul țării noastre.

Din punct de vedere al infrastructurii de încărcare, cele mai utilizate încărcătoarele la nivel național sunt cele de tip Type 2 – 1257 unități și CCS/CHAdeMO – 268 unități. Type 2 sunt cele mai des întâlnite modele de încărcătoare, fiind folosite acasă, în garaj, sau în parking-ul de la locul de muncă.

Lektri.co a fost înființată în 2018 la Timișoara și numără în prezent 20 de angajați. Compania oferă soluții de încărcare a mașinilor electrice pentru utilizatorii casnici, companii care doresc să implementeze stații de încărcare pentru angajați și domeniile HORECA și retail.

Te-ar mai putea interesa și
Britanicii de la Catalyst Capital au făcut exit-ul din România și au vândut proiectele logistice către liderul pieței, dezvoltarorul CTP
Britanicii de la Catalyst Capital au făcut exit-ul din România și au vândut proiectele logistice către liderul pieței, ...
Fondul britanic de private-equity Catalyst Capital a ieșit de pe piața logistică din România, după ce și-a vândut activele către liderul pieței, dezvoltatorul CTP. ...
Scumpire masivă a gazelor de la 1 iulie pentru populația care nu a ales nimic la liberalizare. Engie a trimis clienților o ofertă cu 25% mai scumpă
Scumpire masivă a gazelor de la 1 iulie pentru populația care nu a ales nimic la liberalizare. Engie a trimis clienților ...
Engie, cel mai mare furnizor de gaze pentru populație, a început să trimită clienților înștiințări cu noile oferte, ...
Ministrul Educației: Referința pentru funcționarea școlilor va fi ziua în care rata de infectare se modifică
Ministrul Educației: Referința pentru funcționarea școlilor va fi ziua în care rata de infectare se modifică
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că va iniţia modificarea ordinului comun Educaţie-Sănătate privind ...
Violeta Alexandru: Se greșește fată de organizatorii de concerte și evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă treaba
Violeta Alexandru: Se greșește fată de organizatorii de concerte și evenimente în aer liber, nelăsându-i să înceapă ...
Fostul ministru liberal al Muncii Violeta Alexandru consideră că autorităţile greşesc cu menţinerea unor reguli şi ...