1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

O fostă glorie industrială îşi desfiinţează instalaţiile petrochimice. Valoarea pe bursă creşte

Chimcomplex Borzeşti, controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, va da la „fier vechi“ 20 din instalaţiile sale, majoritatea de produse petrochimice. Compania făcea parte altădată din combinatul petrochimic care era una dintre cele mai importante firme din industria chimică românească.

10 ian, 2013 | | ECONOMICA.net

Decizia a fost luată în adunarea acţionarilor combinatului chimic Chimcomplex Borzeşti (CHOB), cu votul acţionarului principal, firma A2 Impex, prin care omul de afaceri Ştefan Vuza controlează compania, cu un anume succes de piaţă.

Compania valorează  peste 129 de milioane de lei la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), de peste cinci ori mai mult decât la jumătatea anului trecut, ca urmare a creşterii corespunzătoare a preţului acţiunii CHOB.

Chimcomplex Borzeşti (CHOB) şi-a majorat profitul în primele trei trimestre din 2012 până la 8,4 milioane de lei, cu 11,7% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior.

Afacerile au crescut cu 5,5%, până la 142,3 milioane de  lei şi nu din venituri excepţionale, precum vânzările de instalaţii demontate.

Combinatul lui Vuza este unul dintre concurenţii Oltchim pe segmentul de sodă caustică.

Vânzările pe piaţa internă au crescut cu  77% în primele nouă luni ale anului, până la 52 mil. lei, dar exporturile s-au diminuat cu 16%, până la echivalentul a  87 de milioane de lei, potrivit raportului trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Lui Vuza îi place să-şi considere compania din Borzeşti o variantă câştigătoare a Oltchim.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO