O insulă din Grecia devine teren de încercare pentru vehiculele electrice Volkswagen

Mașini electrice Volkswagen, stații de încărcare și un sistem de ride-sharing sunt primii pași făcuți de locuitorii din Astipalea către o amprentă redusă de carbon.
Robert Stan - joi, 03 iun. 2021, 12:16
O insulă din Grecia devine teren de încercare pentru vehiculele electrice Volkswagen

Prim-ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis, alături de șeful Volkswagen, Herbert Diess, au dat startul transformării micii insule Astipalea din marea Egee într-un paradis verde, independent energetic și cu emisii poluante reduse către zero.

Aflată la circa 300 de kilometri de Atena, în mijlocul mării Egee, Astipalea, o insulă cu doar 1.500 de locuitori, a devenit ținta unui ambițios proiect al guvernului grec și al grupului german Volkswagen. Ambiția celor două entități este de a crea o zonă în care confortul locuitorilor și al vizitatorilor să fie asigurat de natură.

„Astipalea va fi o zonă testare pentru tranziția către energia verde. O zonă autonomă din punct de vedere energetic și susținută în totalitate de natură”, a declarat Kyriakos Mitsotakis.

În același timp, șeful Volkswagen, Herbert Diess, consideră că „Astipalea poate deveni un exemplu de transformare rapidă, stimulată de colaborarea strânsă a guvernelor și a întreprinderilor”.

Primele mașini electrice livrate de Volkswagen vor fi utilizate de polițiști, paza de coastă și la aeroportul local. Un început al dezvoltării unei flote mai mai mari care vizează înlocuirea a aproximativ 1.500 de mașini convenționale cu modele electrice. Totodată, numărul de vehicule va fi redus cu o treime lăsând drumurile la dispoziția locuitorilor și turiștilor.

Pe lângă primele mașini electrice Volkswagen, pe Astipalea vor ajunge în curând alte circa 200 care sunt menite să înlocuiască liniile de autobuz cu un sistem de ride-sharing. Pe lângă aceste vehicule plătite de guvernul de la Atena, locuitorii vor primi subvenții pentru a cumpăra vehicule electrice, biciclete și chiar stații de încărcare.

De altfel, insula este deja echipată cu 12 puncte de încărcare rapidă, alte 16 urmând a fi instalate în viitorul apropiat.

Din nefericire, dacă tranziția către mobilitatea totală fără emisii poluante pare ușor de realizat, energia necesară mașinilor și locuințelor va fi mai dificil procurat din surse regenerabile. Deocamdată, întreaga cerere de energie este satisfăcută grație unor centrale alimentate cu păcură. Până în 2023 guvernul grec promite înlocuirea bătrânelor centrale poluante din Astipalea cu o centrală solară.

Proiectul din Astiplaea este privit de autoritățile elene ca un exemplu pentru întreaga țară. Grecia are în plan să elimine cât mai repede centralele sale alimentate cu cărbune stimulând în schimb producerea energiei din surse regenerabile. Astfel ar putea fi atins obiectivul ca, până în 2030, întreaga țară să-și reducă emisiile de carbon cu 55%.

Te-ar mai putea interesa și
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Raportul JATO Dynamics cu privire la înmatriculările de autoturisme din februarie confirmă o nouă victorie a modelului Dacia Sandero în fața unor concurenți ca Volkswagen Golf sau Toyota Yaris......
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Timişoara, la inaugurarea unui terminal al Aeroportului Internaţional, că ...
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metrorex informează că va fi restricționată circulația în Pasajul Băneasa pentru lucrări topografice la viitoarea ...
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților auto. Ce trebuie să facă autoritățile ca să luăm banii
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților ...
România va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai Fondului Social pentru Climă, ceea ce va crea o oportunitate semnificativă ...