O jumătate de tonă de aur s-a vândut numai prin BCR, în 2012

Cele mai importante tranzacţii cu „aur fizic“ intermediate de Banca Comercială Romană (BCR) au avut un volum mediu de peste 40 de kilograme, potrivit informaţiilor oficiale primite la  redacţia ECONOMICA.NET. Cantitatea de aur vândută pe parcursul anului 2011 a fost de 1.277 kg.
Adrian N. Ionescu - lun, 08 oct. 2012, 07:37
O jumătate de tonă de aur s-a vândut numai prin BCR, în 2012

De la începutul anului, tranzacţiile cu „aur fizic“ (nu doar „virtual“, prin instrumente derivate, n.r.) au însumat aproximativ 100 milioane lei.

În aceeaşi perioadă, clienţii BCR au tranzacţionat produse derivate pe bursă, având ca bază activul aur, ce au însumat echivalentul a 2,5 tone aur.

Tranzacţiile s-au derulat prin serviciului de private banking „BCR Erste Private Banking“, care oferă  posibilitatea de a trazacţiona „aur financiar“ (de 99,99% puritate), sub forma de lingouri, potrivit informaţiilor oficiale primite la  redacţia ECONOMICA.NET.

Aurul „pare a se transforma dintr-un metal preţios într-o “valută de rezervă”. Rata de creştere a tranzacţiilor cu aur financiar este exponenţială”, a declarat Răzvan Furtună, Şeful serviciului de private banking al BCR.

„Este binecunoscut statutul aurului de activ de refugiu cu rol de protecţie împotriva inflaţiei. Achiziţionarea regulată de aur financiar pe termen mediu şi lung a ajutat, de-a lungul vremii, la conservarea averii investitorilor”, a adăugat Laura Hexan, şefa departamentului de produse de trezorerie – retail din BCR.

La BCR, luni, preţul de vânzare al aurului era de 209,25 lei/gram, iar preţul de cumpărare de 191,49 lei/gram.

Un alt mare jucător pe piaţa de retail a aurului, Piraeus Bank cota aurul la în funcţie de puritate şi cantitate, între 182 lei/ gram preţ de cumpărare lingou din custodie şi 225 de lei / gram (preţ de vânzare. Piraeus  vinde şi lingouri de 5 grame.

 

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...