O lume în continuă dezvoltare

Încă din copilărie, părinții ți-au pus o carte pe noptieră. De când îmi amintesc, mi-a plăcut întotdeauna să citesc. Cărțile mi-au permis să-mi ating imaginația și să evadez într-o altă lume. O lume în care personajele prindeau viață, o lume dominată de povești cu prinți și prințese în copilărie, personaje fantastice și nave spațiale. Am fost fascinată de seria Jules Verne, de Dune și Shogun. Poate că nu există o legătură între ele, dar fiecare carte a schimbat ceva în gândirea mea. M-a ajutat să văd lumea altfel.
Ion Dobreanu - mie, 21 iun. 2023, 10:03
O lume în continuă dezvoltare

M-a făcut să învăț, să îmi dezvolt imaginația și puterea de a decide. Așa cum mama spunea citește doar așa lumea aceasta o să devină mai bună. Nu lăsa pe nimeni și nimic să-ți îngrădească dorințele, lasă gândurile să zboare și imaginația să se dezvolte. Crescând, nu am fost niciodată cineva care a avut prea multă ambiție, o listă de obiective de bifat sau dorința de a învăța mai mult decât ceea ce se preda la școală. Dar mi-a plăcut să citesc, să citesc mult și din diferite domenii, pentru că viața trebuie să te poarte prin diferite experiențe. Am trăit în propriul meu cap imaginându-mi o altă viață și venind cu scenarii care probabil nu s-ar fi întâmplat niciodată.

Apoi, am reușit să-mi schimb drumul în viață făcând lucruri dintr-un capriciu sau poate că cineva a spus că aș fi bun la asta. Mulți ar fi spus că nu îmi doresc asta, dar atunci când viața și nevoile te îndreaptă spre presă, trebuie să preiei ceea ce ți se dă. Am început să lucrez pentru o publicație, pentru un cotidian, pentru că fiecare persoană la acea vreme avea un ziar în brațe la prima oră a dimineții. Redactorul nostru șef de la acea vreme ne spunea în fiecare ședință de redacție că România citește, românul vrea să fie în pas cu vremurile. La vremea aceea eram obsedată de a fi apreciată, de a scrie din suflet și a transmite cititorului fragmente din viață, povești și fapte care să le influențeze pasiunile. De asemenea, am avut visul de a lucra la o revistă celebră de decorațiuni de casă, lucru pe care nu l-am luat niciodată suficient de în serios pentru a încerca să mă dus la un interviu.

Online-ul a schimbat vieți

La aproximativ șapte ani distanță, am hotărât că presa nu este pentru mine. Totuși, nu m-am oprit și am schimbat domeniul ușor-ușor încercând să mă îndrept spre partea de web design. Era o noutate, fiecare firmă avea nevoie de un site nou, de un concept altfel de prezentare a serviciilor, iar efortul pe care a trebuit să-l fac a fost foarte mare. Am citit mult despre web design, despre modul în care online-ul ne influențează viața și dorințele. De fiecare dată când mă gândeam la viața pe care o trăisem înainte îmi dădeau lacrimile. Acum totul mi se părea complicat, poate că la acea vreme nu erau nici materiale suficiente scrise pe tema această.

Dar web designul avea, cu siguranță să schimbe vieți, să transforme afacerile, să le facă vizibile și să dea posibilități infinite oamenilor să descopere lucruri noi, pasiuni nebănuite. Acum, la aproximativ zece ani distanță numai am o relație monotonă cu online-ul pentru că este domeniul în care m-am perfecționat, pe care îl iubesc pentru că de aici am aflat aproape totul despre fiecare muncă a mea. A fost greu, pentru că după ce vezi un site sus, după ce partenerii apreciază munca ta nu trebuie să te lași pe o ureche, pentru că un site are nevoie permanentă de îmbunătățiri. Acum mă trezesc că pasiunea mea gravitează mai mult spre partea de SEO, pentru că această provocare și culoarul de cunoaștere este nesfârșit. Da, într-adevăr, partea de SEO are nevoie de cunoaștere permanentă, poate fi uneori o corvoadă pentru un om care dorește să aducă în fiecare zi ceva nou. Uneori pare greu, obositor, dar pentru mine există momente în care mulțumirea clienților contează. Mă umplu cu energie pozitivă.

Este exact ca atunci când parcurgi paginile unei cărți pe care te citești de câteva săptămâni, iar la capitolul final te simți realizat și îți spui – Am reușit să termin o carte grea, mai ales cele din domeniul auto-cunoașterii, dar simt că acum sunt capabil de orice. Exact așa m-am simți după ce am primit provocarea de a scrie texte SEO pentru crearea unui site web de pompe funebre. Doamne, mi s-a părut ireal la acel moment, mi se părea că nu pot găsi apropierea de acel domeniu, mai ales că această parte a vieții fiecăruia nu voiam să o marchez nici măcar cu gândul, mai atât mai puțin prin textele pe care trebuie să le gândesc o dată cu crearea unui nou site web. Dar nu trebuie să spui niciodată nu. Până la urmă fiecare domeniu înseamnă dezvoltarea mea, o îmbunătățire a ceea ce sunt acum.

Eu spun că fiecare carte pe care am citit-o m-a învățat ceva, mi-a schimbat viața într-un mod pozitiv. Mia-m dat vieții mele mai mult sens, mi-am sporit conștientizarea de sine și mi-au oferit și iubirea meseriei pe care o practic cu drag. Ori de câte ori citesc o carte, fie ea și una de dezvoltare personală, subliniez cuvintele și rândurile care înseamnă mai mult pentru mine. Îmi transpun apoi lucrurile importante în fiecare text pe care îl compun, iar acum, după aproape șase ani, pot spune că o dată cu crearea unui site web fiecare companie are nevoie de texte originale care să reprezinte acea afacere. Pentru că fiecare scriere ne învață cum să trăim o viață din toată inima. Și pentru a face asta, trebuie să ne îmbunătățim defectele, vulnerabilitățile și imperfecțiunile. Exact așa este și la un site care are nevoie de o îmbunătățire pe partea de SEO content.

Trebuie să pășim în acea afacere, să le descoperim povestea și să reușim să o transpunem în cuvinte autentice. Iar instrumentele necesare pentru a reuși sunt curajul de scrie, compasiunea și conexiunea cu acea afacere. Pentru acel business vorbește direct cu sufletul clientului final și trebuie să-l facă să rezoneze cu tine, cu produsele și serviciile tale. Iar pentru a reuși, pentru al face pe om să te cunoască trebuie să-ți impui o imagine diferită atunci când designerul, omul care creează texte SEO și web designerul se întâlnesc pentru a alege împreună tema de care vor porni pentru creare site web sau creare magazine online. Fiecare site poate schimba modul în care gândim pentru a ne împlini, pentru a ne cultiva creativitatea de care avem nevoie pentru a trăi o viață dominată de online.

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...