Cel mai mare dezvoltator din Orientul Mijlociu vrea să intre pe piaţa imobiliară din România

Damac Properties, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Orientul Mijlociu, testează piaţa imobiliară din România şi companiile listate la bursă. 
Andrada Ghira - mie, 17 dec. 2014, 22:07
Cel mai mare dezvoltator din Orientul Mijlociu vrea să intre pe piaţa imobiliară din România

„O mare companie din Dubai vrea să intre pe piaţa din România. Este vorba de Damac, care operează pe un nivel de top, de lux şi au şi parte de birouri. Pentru ei, România este o piaţă interesantă. S-au uitat la firmele listate la bursă, la Globalworth şi la noi. Nu ştiu ce formă de colaborare caută, dacă vor să intre în acţionariat sau să facem un parteneriat, însă directorul general al Damac vine în România pe 9 ianuarie”, a declarat Lucian Mateescu, directorul general al Impact. 

Deşi nu a dorit să dezvăluie mai multe detalii despre planurile de colaborare pe care directorul Impact le va discuta cu omologul arab, Mateescu spune că „în funcţie de discuţiile pe care le vom avea cu această firmă, există terenuri, pe care care nu pot să le amintesc, care se pretează unor construcţii mai speciale, în zone langă parcuri”. 

Mateescu a dat de înţeles că dezvoltatorul din Orientul Mijlociu caută să investească în proiecte mari, cu preţuri de peste 500.000 de euro pentru un apartament. 

Recent, un grup de investiţii din Dubai, deţinut de fiul prinţului Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, a cumpărat 50% din firma românească Arcadia Engineering, cu activităţi în sectorul consultanţei pentru construcţii.

CITEŞTE ŞI Fiul celui mai bogat prinţ din Arabia Saudită a cumpărat 50% dintr-o firmă românească

Damac a fost înfiinţată în 2002 de către Hussain Sajwani şi a livrat aproape 12.000 de unităţi locative până în prezent.Compania are un portofoliu de 39.000 de apartamente în diverse stadii de dezvoltare, inclusiv 10.000 de camere de hotel. Este prima companie din Orientul Mijlociu care s-a listat pe Bursa de la Londra, anul trecut. 

Damac Properties construieşte un hotel sub brandul Paramount în zona Burj din Dubai, proiect care necesită o investiţie de un miliard de dolari. În plus, compania s-a asociat cu miliardarul american Donald Trump pentru construcţia unui resort, care include şi un teren de golf, care va fi proictat de Tiger Woods. 

Hussain Sajwani ocupă locul 22 în top 50 cei mai bogaţi arabi, top realizat de publicaţia Arabian Business. Averea omului de afaceri este evaluată la 4 miliarde de dolari. Este practic valoarea de piaţă a Damac Properties, din care Hussain Sajwan deţine 85%.

Te-ar mai putea interesa și
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în primele două luni ale acestui an, faţă de perioada corespunzătoare din 2023,......
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a protesta împotriva austerităţii din educaţie
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi ...
Sute de mii de oameni au ieşit marţi pe străzi în Argentina pentru a protesta împotriva reducerilor de cheltuieli în ...
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc miercuri în regiunea rusă Smolensk, la circa 400 de km de frontiera cu Ucraina, după ...
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
 Ordinea mondială construită după 1945 este "în pragul distrugerii", a avertizat secretara generală a Amnesty International, ...