O maşină din 1968 s-a vândut la licitaţie cu 11 mil. dolari, record pentru o „americană”

Un Ford GT40 produs în 1968, "starul" filmului "Le Mans" cu Steve McQueen, a fost vândut în California pentru 11 milioane de dolari, cel mai ridicat preţ obţinut vreodată pentru un autoturism american, licitaţia stabilind un record şi pentru un model Ferrari, transmite Bloomberg.
Economica.net - Dum, 19 aug. 2012, 11:04
O maşină din 1968 s-a vândut la licitaţie cu 11 mil. dolari, record pentru o

Organizatorii au estimat că maşina, care a făcut parte din echipa de competiţie Gulf/Mirage, colorată albastru deschis, cu o dungă de culoarea gălbenelelor, va atrage cel puţin 8 milioane de dolari în prima zi a licitaţiei.

Firma canadiană RM Auctions a scos la licitaţie, în Monterey, California, 120 de automobile de colecţie, calificate drept „de calitate investiţională”.

GT40 a fost creat de Ford la începutul anilor ’60 pentru a „bate” Ferrari în curse automobilistice de mare distanţă, după ce grupul american a eşuat, în 1963, să cumpere compania italiană. Modelul companiei Ford a câştigat patru ediţii consecutive ale cursei Le Mans de 24 de ore, din 1966 până în 1969.

Versiunea scoasă la licitaţie de RM a fost condusă de titratul pilot italian Jacky Icks la Daytona şi Le Mans. Mai târziu, maşina a fost folosită în filmul „Le Mans” (1971), cu Steve McQueen.

Prima zi a licitaţiei a atras 46 milioane de dolari, 55 dintre cele 60 de automobile oferite fiind vândute cu succes, a precizat RM Auctions.

O maşină Ferrari 410 S Berlinetta din 1955, cu motor de competiţie, s-a vândut pentru 8,25 milioane de dolari, de asemenea preţ record pentru acest model.

Automobilele de colecţie, vinurile, arta şi alte active alternative au devenit tot mai căutate de bogaţii lumii, care doresc să-şi diversifice portofoliile de investiţii, în contextul turbulenţelor de pe pieţele financiare şi perspectivelor economice incerte.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...