1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

News

O meserie "fără facultate", plătită cu 1.800 de euro/lună în Occident. Vezi unde

Dacă occidentalii sunt tot mai mofturoşi când vine vorba de meseriile grele din agricultură sau industria alimentară, est-europenii nu se dau în lături să facă treburile cele mai grele, iar de multe ori şi cele mai murdare.

17 oct, 2012 | agrointel.ro

Cei mai căutaţi sunt măcelarii şi tranşatorii, care primesc un salariu şi de până la 1.800 de euro pe lună, pe lângă cazare, masă, transport şi asigurare gratuite, scrie Agrointel. Interesul occidentalilor pentru muncitorii români nu este de dată recentă, ci se manifestă încă de pe vremea comuniştilor, când existau echipe de măcelari şi tranşatori care mergeau să lucreze în ţările din vestul Europei, după cum spune Tudor Stanca, director executiv al Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România.

Cele două meserii sunt la mare căutare şi astăzi. În Franţa, de exemplu, un măcelar cu experienţă este plătit cu 1.000-1.500 de euro pe lună la un un program de 7-9 ori pe zi, potrivit anunţurilor publicate pe site-urile de angajări. În Germania, salariul poate urca chiar până la 1.800 de euro pe lună, cu condiţia ca doritorii să aibe o experinţă de cel puţin doi ani în domeniu. Solicitări există şi din Olanda, Anglia sau Irlanda. Vezi cât poţi câştiga în Franţa ca grădinar, apicultor pe agrointel

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO