O metodă eficientă de apărare împotriva hackerilor

Economica.net
29 01. 2013
date_10367700

De asemenea, criptarea este pe locul al doilea în lista măsurilor prioritare de securitate pe care companiile îşi propun să le pună în aplicare, fiind surclasată doar de protecţia împotriva programelor malware. Însă, sistemele de criptare lipsesc din lista celor mai eficiente 5 măsuri de protecţie implementate de companii în 2012.

Astfel, criptarea reprezintă ultima barieră de apărare: chiar dacă un infractor a reuşit să acceseze infrastructura IT a companiei, această măsură de protecţie îngreunează considerabil accesul la informaţiile importante.

Cu toate acestea, cele mai multe dintre companii încă nu au adoptat criptarea: doar o treime dintre specialişti (36%) utilizează criptarea full disk (cunoscută şi sub denumirea de criptare a matricelor de informaţii) şi mai puţin de jumătate dintre acei specialişti (44%) protejează într-adevăr informaţiile foarte importante cu ajutorul acestei tehnologii.

În ceea ce priveşte criptarea dispozitivelor externe, precum driverele USB, tehnologia este utilizată de 32% dintre respondenţi.

Această situaţie este cauzată de dificultăţile pe care companiile le întâmpină atunci când încearcă să implementeze sisteme de protejare a datelor, 34% dintre respondenţi considerând că sunt prea complexe.

„Funcţia de criptare inclusă în sistemele complexe de securitate pentru infrastructura IT a companiilor poate reprezenta o soluţie eficientă pentru această problemă,” explică Nikolay Grebennikov, Chief Technology Officer în cadrul Kaspersky Lab.

Studiul citat a inclus răspunsurile a peste 3.300 de specialişti IT din 22 de ţări şi s-a desfăşurat în parteneriat cu Kaspersky Lab.