O mie de angajaţi de la COS Târgovişte vor intra în şomaj tehnic pentru o săptămână

O mie de salariaţi ai Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte vor fi în şomaj tehnic, de la sfârşitul acestei săptămâni şi până în 15 aprilie, perioadă în care activitatea va fi oprită, angajaţii urmând să primească 80 la sută din salariu, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Economica.net - mie, 03 apr. 2013, 11:05
O mie de angajaţi de la COS Târgovişte vor intra în şomaj tehnic pentru o săptămână

Potrivit preşedintelui Sindicatului „Metalurgistul”, Gabriel Banu, activitatea unităţii, reluată parţial în 15 martie, va fi întreruptă de la sfârşitul acestei săptămâni până în data de 15 aprilie, timp în care o mie de angajaţi vor fi în şomaj tehnic, iar ceilalţi salariaţi vor face lucrări de mentenanţă şi de pregătire a fierului vechi.

„Din luna decembrie a anului trecut angajaţii au fost în şomaj tehnic până la jumătatea lunii martie, când s-a anunţat reluarea activităţii combinatului. Odată cu reluarea activităţii a fost redus personalul cu 75 la sută, ceea ce a însemnat că din cei circa 2.000 de angajaţi au fost disponibilizaţi 512 în luna martie. Acum, activitatea va fi oprită de la sfârşitul acestei săptămâni şi până în 15 aprilie. 1.000 de angajaţi vor fi în şomaj tehnic şi vor primi 80 la sută din salariu, conform contractului colectiv de muncă. S-a luat această măsură deoarece am avut comenzi de când s-a repornit activitatea, dar le vom termina în câteva zile. Ceilalţi salariaţi rămaşi în combinat vor efectua lucrări de mentenanţă şi de pregătire a fierului vechi”, a declarat liderul sindicatului Metalurgistul, Gabriel Banu.

Combinatul de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte este fosta companie Mechel Târgovişte.

Combinatul Mechel Târgovişte, intrat recent în insolvenţă, a concediat 512 din cei aproximativ 2.000 de angajaţi, în contextul reorganizării activităţii, aceştia urmând să beneficieze de plăţi compensatorii în cuantum de trei salarii brute.

Compania a anunţat recent că a reluat activitatea la secţia de pregătire a materialelor, iar până la sfârşitul lunii martie vor fi repornite oţelăria electrică şi laminorul de profile mici.

Combinatul de oţeluri speciale a înregistrat anul trecut venituri de 941,3 milioane de lei (211,5 milioane euro), mai mici cu 12,3% faţă de nivelul de 1,07 miliarde de lei raportat pentru 2011, şi a consemnat pierderi de 104 milioane de lei (23,3 milioane euro), în scădere cu 24,7%.

Mechel Târgovişte a făcut parte din grupul rus Mechel, care a anunţat în luna februarie că a vândut activele din România către firma Invest Nikarom, deţinută de Viktor Chumakov şi Svetlana Chumakova Svetlana, ambii cu cetăţenie rusă.

Tranzacţia, pentru suma simbolică de 230 de lei, a vizat transferul companiilor Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...