O mie de angajaţi de la COS Târgovişte vor intra în şomaj tehnic pentru o săptămână

O mie de salariaţi ai Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte vor fi în şomaj tehnic, de la sfârşitul acestei săptămâni şi până în 15 aprilie, perioadă în care activitatea va fi oprită, angajaţii urmând să primească 80 la sută din salariu, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Economica.net - mie, 03 apr. 2013, 11:05
O mie de angajaţi de la COS Târgovişte vor intra în şomaj tehnic pentru o săptămână

Potrivit preşedintelui Sindicatului „Metalurgistul”, Gabriel Banu, activitatea unităţii, reluată parţial în 15 martie, va fi întreruptă de la sfârşitul acestei săptămâni până în data de 15 aprilie, timp în care o mie de angajaţi vor fi în şomaj tehnic, iar ceilalţi salariaţi vor face lucrări de mentenanţă şi de pregătire a fierului vechi.

„Din luna decembrie a anului trecut angajaţii au fost în şomaj tehnic până la jumătatea lunii martie, când s-a anunţat reluarea activităţii combinatului. Odată cu reluarea activităţii a fost redus personalul cu 75 la sută, ceea ce a însemnat că din cei circa 2.000 de angajaţi au fost disponibilizaţi 512 în luna martie. Acum, activitatea va fi oprită de la sfârşitul acestei săptămâni şi până în 15 aprilie. 1.000 de angajaţi vor fi în şomaj tehnic şi vor primi 80 la sută din salariu, conform contractului colectiv de muncă. S-a luat această măsură deoarece am avut comenzi de când s-a repornit activitatea, dar le vom termina în câteva zile. Ceilalţi salariaţi rămaşi în combinat vor efectua lucrări de mentenanţă şi de pregătire a fierului vechi”, a declarat liderul sindicatului Metalurgistul, Gabriel Banu.

Combinatul de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte este fosta companie Mechel Târgovişte.

Combinatul Mechel Târgovişte, intrat recent în insolvenţă, a concediat 512 din cei aproximativ 2.000 de angajaţi, în contextul reorganizării activităţii, aceştia urmând să beneficieze de plăţi compensatorii în cuantum de trei salarii brute.

Compania a anunţat recent că a reluat activitatea la secţia de pregătire a materialelor, iar până la sfârşitul lunii martie vor fi repornite oţelăria electrică şi laminorul de profile mici.

Combinatul de oţeluri speciale a înregistrat anul trecut venituri de 941,3 milioane de lei (211,5 milioane euro), mai mici cu 12,3% faţă de nivelul de 1,07 miliarde de lei raportat pentru 2011, şi a consemnat pierderi de 104 milioane de lei (23,3 milioane euro), în scădere cu 24,7%.

Mechel Târgovişte a făcut parte din grupul rus Mechel, care a anunţat în luna februarie că a vândut activele din România către firma Invest Nikarom, deţinută de Viktor Chumakov şi Svetlana Chumakova Svetlana, ambii cu cetăţenie rusă.

Tranzacţia, pentru suma simbolică de 230 de lei, a vizat transferul companiilor Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Un grup de parlamentari europeni a cerut Comisiei Europene să investigheze rolul Gazprom în creşterea preţurilor gazelor naturale din Europa, apreciind că suspectează compania rusă de......
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei (CoE) a adoptat vineri o rezoluţie interimară care îndeamnă autorităţile ...
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 la mie
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 ...
Update: Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că prin introducerea obligativităţii certificatului verde COVID în ...
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se  întâmplă cu cei 3 milioane de clienți și sutele de mii de păgubiți?
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se întâmplă ...
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să ridice autorizația de funcționarea a City Insurance, cea mai ...