1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

Companii

O navă cu motorină provenită din SUA este în drum spre portul Constanţa

O navă cargo încărcată cu motorină provenită din zona Golfului Mexic (SUA) a fost importată de un client din regiunea Mării Negre, o mişcare neobişnuită provocată de lipsa de motorină în regiunea Mării Negre, care în mod normal este un exportator de motorină spre estul Mediteranei, informează furnizorul de ştiri în domeniul energiei S&P Global Platts.

26 oct, 2017 | Agerpres

Nava Kouros, cu o capacitate de 53.000 dwt (tone deadweight) a plecat din portul South Louisiana în data de 1 octombrie şi în prezent aşteaptă să treacă prin strâmtoarea Bosfor în drum spre portul Constanţa.

În mod normal, regiunea Mării Negre exportă motorină dar în prezent se confruntă cu un deficit de motorină precum şi cu o creştere a cererii din partea Turciei. Mai multe tancuri petroliere aşteaptă să încarce la Novorosiisk, Rusia, după întreruperile provocate de vremea nefavorabilă de la începutul lunii octombrie.

'Marea Neagră se confruntă cu un deficit de produs, în consecinţă acest produs trebuie să fie importat din afară', a declarat un trader.

Nave încărcate cu motorină provenită din zona Golfului Mexic ajung deseori în Marea Mediterană dar în mod normal rămân zona de Vest în timp ce zona de Est a Mediteranei este aprovizionată de navele cargo provenite din regiunea Mării Negre. Pieţele din Vestul şi Estul Mediteranei rămân separate dar uneori o parte poate recurge la cargouri din cealaltă parte.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO