1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Companii

O nouă achiziţie pe piaţa IT: Americanii de la ThoughtWorks preiau Gemini Solutions, fondată în SUA, dar cu echipa de dezvoltare în România

ThoughtWorks, o companie globală de consultanță software, a anunțat astăzi că a încheiat un acord pentru a achiziționa Gemini Solutions, o companie de dezvoltare software și de servicii de consultanță, cu centrul de dezvoltare în România. Se preconizează că tranzacția se va finaliza în ianuarie 2021, sub rezerva îndeplinirii condițiilor de încheiere a tranzacției. Detaliile financiare ale tranzacției sunt confidențiale.

14 ian, 2021 | | ECONOMICA.net

Fondată în 2005 de un grup de ingineri din Silicon Valley și având activitatea principală în România, Gemini Solutions este dedicată furnizării de servicii de dezvoltare de produse software de talie mondială. Astăzi, echipa Gemini Solutions are peste 170 de ingineri de software și personal operațional care lucrează la sediul din România, acoperind un spectru larg de tehnologii în întregul ciclu de funcționare al dezvoltării produselor software. Echipele tehnice ale Gemini Solutions sunt recunoscute nu doar pentru livrarea rapidă, ci și pentru disciplina lor în dezvoltarea produselor. Gemini Solutions oferă un amestec unic de creativitate, agilitate, disciplină și excelență tehnică, acest mix contribuind la dezvoltarea unor parteneriate durabile cu clienții.

Încheierea achiziției va rezulta în înființarea companiei ThoughtWorks România, având la bază echipa Gemini Solutions. Achiziția va consolida fundația companiei ThoughtWorks și va contribui la extinderea la nivel european. Echipa va oferi asistență nearshore (din locații apropiate, cu fus orar similar) pentru clienții ThoughtWorks din Marea Britanie și Germania, continuând în același timp să sprijine clienții Gemini Solutions existenți în America de Nord, Franța și Germania.

Șerban Țîr, anterior Chief Technology Officer (CTO) al Gemini Solutions, va activa ca Director General al ThoughtWorks România.

„Suntem încântați că Gemini Solutions se va alătura familiei ThoughtWorks. Echipa va reprezenta o parte esențială a planurilor de extindere atât internaționale, cât și europene ale ThoughtWorks. Am căutat un partener premium care să contribuie la creșterea capacității noastre de livrare nearshore, în special în Europa, iar Gemini Solutions este o potrivire perfectă. Suntem entuziasmați să preluăm ștafeta de la fondatorii Gemini Solutions și să ducem afacerea la următorul nivel. Echipa aduce o experiență bogată și va accelera creșterea în domeniile noastre strategice de interes, respectiv transformarea digitală, modernizarea organizațiilor, datele și îmbunătățirea experienței clienților. Talentul Gemini Solutions, similaritatea culturii organizaționale, angajamentul pentru a dezvolta și a livra proiecte, capacitatea de a crește și relațiile existente cu clienții se potrivesc perfect cu ale noastre”, a declarat Guo Xiao, Președinte și Director Executiv, ThoughtWorks.

„Încă de la începuturile noastre am lucrat pentru a ajuta organizații de top, indiferent de dimensiune sau maturitate, să înflorească și să prospere, oferindu-le soluții de software excepționale. ThoughtWorks și Gemini Solutions au o filosofie și o dăruire comună pentru succesul clientului. Suntem încântați pentru oportunitatea de a deveni parte a unui lider global din industria IT. Această achiziție este, de asemenea, dovada și validarea marelui talent și a capacității sectorului IT românesc, motive pentru care o organizație internațională precum ThoughtWorks ar alege să investească în această piață”, a declarat Theo Nissim, Chief Executive Officer (CEO) și fondator Gemini Solutions.

Această achiziție va îmbunătăți semnificativ capacitatea ThoughtWorks de a sprijini și a deservi clienții, în special în Europa. Echipa Gemini Solutions aduce cu ea o bogată experiență în IoT, big data, AI, data science, mobilitate și cloud, care va spori și va consolida oferta ThoughtWorks în acest domeniu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO