O nouă amânare la metrou. Staţiile noi de pe Magistrala 4 ar putea fi inaugurate abia în trimestrul viitor, nu luna viitoare – surse

Cele două staţii noi de pe Magistrala 4, Laminorului şi Străuleşti, vor fi inaugurate până la sfârşitul lunii martie, a anunţat recent ministrul Transporturilor. Lucrările de care depinde însă deschiderea circulaţiei ar putea fi gata cel mai devreme în luna aprilie, potrivit unui inginer de pe şantier.
Economica.net - joi, 23 feb. 2017, 22:03
O nouă amânare la metrou. Staţiile noi de pe Magistrala 4 ar putea fi inaugurate abia în trimestrul viitor, nu luna viitoare - surse

Finele lunii martie, termenul anunţat pentru deschiderea circulaţiei în cele două staţii noi de pe M4, ar putea fi depăşit. Şi asta pentru că până atunci nu are cum să fie gata sistemul de instalaţii radio, TVCI, detecţie incendiu şi antiefracţie şi nici sistemul de sonorizare, conform surselor ECONOMICA.NET.

„Implementăm proiectul mult mai repede. Am forţat un pic furnizorii să ne livreze mai repede. Dar, după părerea mea, nu se poate să terminăm în martie”, a spus un inginer de pe şantierul Magistralei 4, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Potrivit acestuia, circulaţia nu poate fi deschisă fără avizul ISU pentru sistemul de detecţie incendiu şi cel de sonorizare. Iar aceste lucrări ar putea fi gata abia din luna aprilie acolo, susţine inginerul.

Contractul pentru sistemul de detecţie incendiu a fost atribuit asocierii UTI-TIAB în data de 16 ianuarie 2017 şi prevede o perioadă de derulare a lucrărilor de şapte luni. Conform graficului de execuţie, lucrările aferente secţiunii Laminorului-Străuleşti ar trebui finalizate în 4 luni, adică până la jumătatea lunii mai. Celelalte lucrări, de la depoul Străuleşti, ar urma să fie gata până la jumătatea lunii august.

În ceea ce priveşte contractul pentru Sistemul de informare dinamică a călătorilor, inclusiv sistemul de sonorizare, acesta a fost câştigat tot de către asocierea UTI – TIAB, conform surselor Economica.net. Acest contract are o durată de 12 luni, din care, în conformitate cu graficul de execuţie, lucrările aferente secţiunii Laminorului-Strauleşti ar trebui finalizate în 7 luni.

De asemenea, Metrorex a atribuit în ianuarie companiei Siemens Rail Automation SAU, filiala din Spania, contractul pentru implementarea sistemului de siguranţă şi automatizare a traficului pentru Magistrala 4, Secţiunea Parc Bazilescu (PS Zarea) – Lac Străuleşti, în valoare totală de 32,48 milioane de lei, fără TVA.

Termenul pentru deschiderea circulaţiei pe Magistrala 4 de metrou secţiunea Parc Bazilescu – Lac Străuleşti se menţine pentru sfârşitul lunii martie 2017, a declarat, marţi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, după o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu.

„La Magistrala 4 de metrou, procedura este în plină derulare — cea referitoare la montarea senzorilor şi a tuturor elementelor care ţin de siguranța călătorilor la metrou. Termenul rămâne valabil, sfârşitul lunii martie 2017, adică termenul pe care ni l-am şi asumat. Am înţeles din estimările celor de la Metrorex că undeva în două săptămâni se vor termina aceste lucrări”, a spus Cuc.

Ministrul retransmite astfel informaţii de la Metrorex, care anunţa în decembrie 2016 că circulaţia pe secţiunea de metrou Laminorului – Străuleşti ar putea fi deschisă călătorilor în primul trimestru al anului 2017. Compania amâna darea în folosință a acestei secţiuni a Magistralei 4, anunţată pentru data de 19 decembrie.

Proiectul Magistrala 4 de metrou – Gara de Nord – Lac Străuleşti: Secţiunea Parc Bazilescu – Lac Străuleşti realizează extinderea M4 în zona de nord a Bucureştiului cu încă două staţii, Laminorului şi Străuleşti, cu tunelele şi galeriile de legătură aferente, un terminal intermodal, un Park&Ride şi un depou. Lungimea totală a secţiunii va fi de 2,1 kilometri. Valoarea totală a proiectului este de 1,115 miliarde de lei (252,4 milioane de euro).

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a mers vineri pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva şi a acuzat că angajaţii de la Drumuri care au inspectat acest tronson l-au dezinformat atunci când au spus că se poate deschide traficul pe 15 kilometri.

Te-ar mai putea interesa și
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază și pofta în creștere constantă a comunității crypto pentru......
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea ...
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
În contextul discuțiilor legate de închiderea supermarketurilor și hypermarketurilor în week-end sau reducerea programului ...