O nouă conducere la Teva Pharmaceutical

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE și TASE: TEVA) a anunțat că membrii Consiliului Director l-au numit pe Kare Schultz în funcția de Preşedinte și CEO al companiei. Schultz îi succede lui Yitzhak Peterburg, care va continua să rămână în funcție ca CEO interimar până când Schultz se va alătura companiei.
Economica.net - mie, 13 sept. 2017, 09:32
O nouă conducere la Teva Pharmaceutical

Anunțul reprezintă încheierea cu succes a procesului global de identificare a celui mai bun lider pentru companie, care a fost organizat de Consiliul Director al Teva, cu sprijinul companiei Heidrick & Struggles. Schultz se va reloca în Israel și va avea biroul în sediul Teva din Petah Tikva.

Kare Schultz este un veteran al industriei sănătății, având o carieră de aproape 30 de ani derulată în companii cu profil farmaceutic și de sănătate la nivel global.

De-a lungul carierei sale, Schultz a câștigat o perspectivă unică asupra portofoliilor medicamentelor generice și de specialitate și a condus, în același timp, afaceri complexe în toată lumea. Cea mai recentă poziție deținută a fost aceea de Președinte și CEO al H. Lundbeck A/S, unde a fost apreciat pentru inițiativele sale pentru restructurarea companiei și lansarea unei strategii solide de redresare concentrată pe realizarea unui model sustenabil de structură de cost și operațional.

Datorită performanței lui Kare Schultz, compania este pe cale să aibă cele mai mari venituri și câștiguri din istoria sa. Înainte de rolul de Președinte și CEO al H. Lundbeck A/S, Schultz a deținut funcția de CEO al Novo Nordisk, unde a avut un rol-cheie în transformarea companiei într-una dintre cele mai performante din domeniul farmaceutic și în implementarea unei abordări operaționale bazată pe valori.

„Kåre este liderul potrivit pentru a duce Teva la nivelul următor, datorită experienței sale extinse în domeniul farmaceutic global și a faptului că a determinat dezvoltare și extindere internațională, cu costuri marginale reduse, reușind totodată să livreze pe măsura promisiunilor către acționari și dovedind angajamentul față de o cultură a conformității”, a spus Dr. Sol J. Barer, președintele Consiliului de Directori al Teva. „Kåre are o cunoaștere profundă a industriei farmaceutice globale și mai ales a piețelor medicamentelor generice și de specialitate. Capacitățile sale dovedite în domeniile strategic, financiar și operațional precum și puternicul angajament pentru dezvoltare vor genera valoare sporită pentru acționari și vor crea premisele unui succes pe termen lung pentru Teva. El vine cu un puternic simț al cetățeniei corporatiste iar angajamentul său pentru excelență demonstrează că este un profesionist adevărat, potrivit din punct de vedere cultural pentru compania noastră. Suntem încântați să îi urăm bun-venit la Teva unui lider de clasă mondială cum este Kåre și suntem nerăbdători să lucrăm împreună, îndeaproape, pentru a construi o companie Teva a viitorului pentru acționari, angajați și pacienți din întreaga lume.”

„Sunt onorat să mă alătur Teva, o companie-simbol pe care am admirat-o îndelung în cariera mea. Ceea ce m-a atras la Teva și ceea ce o face diferită este angajamentul său unic pentru dezvoltare globală în paralel cu oferirea de tratamente noi, de calitate, pacienților și o cultură inovatoare pentru angajați. Sunt mândru să vin într-o companie care, prin gama sa largă de medicamente generice și de speciailitate, precum și prin soluțiile sale, ajută zilnic milioane de pacienți din toată lumea. Aștept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu întreaga echipă Teva și să construim împreună un viitor de succes atât pentru companie, cât și pentru acționarii săi”, a declarat Kare Schultz.

Barer a adăugat: „În numele Consiliului, doresc să îi mulțumesc lui Yitzhak pentru asumarea poziției de CEO interimar în această perioadă delicată. Prezența sa la conducere și contribuția sa au ajutat în mare măsură compania să rămână concentrată asupra realizării priorităților strategice.”

Yitzhak Peterburg a declarat: „Ne respectăm promisiunile pe care le-am făcut în ultimele luni. Optimizăm operațiunile și prezența geografică și în același timp ne concentrăm resursele asupra activelor de specialitate și generice care au cele mai atractive randamente. În plus, suntem pe cale să atingem obiectivul de a genera cel puțin 2 miliarde de dolari din vânzarea de active conexe, pe care le vom folosi pentru a consolida bilanțul Teva. Este un privilegiu să conduc Teva și sunt nerăbdător să continui în această perioadă. Voi lucra cu Kåre pentru a asigura o tranziție ușoară, de îndată ce ni se alătură.”

Kare Schultz, 56 de ani, este un veteran în industria sănătății care s-a remarcat prin experiența sa în derularea inițiativelor financiare și de restructurare a companiilor globale. Din 2015, el a fost Președinte și CEO al H. Lundbeck A/S, companie căreia i s-a alăturat într-un moment când aceasta se confrunta cu pierderea unor pacienți în stare critică. Schultz a condus o evaluare de sus în jos a afacerii și a implementat o strategie robustă de redresare care a presupus reducerea costurilor operaționale simultan cu lansarea de produse noi.

Înainte de Lundbeck, Schultz a lucrat aproape 30 de ani la Novo Nordisk , unde a deținut mai multe poziții de conducere, inclusiv cea de CEO, Vice Președinte pentru Aprovizionarea cu Produse și Director pentru Planificarea Produselor și Servicii Client la Divizia pentru tratamentul diabetului. La Novo Nordisk, dl. Schultz a avut un rol major în modernizarea producției biologice pe scară largă și în conducerea operațiunilor de extindere pe piețele din SUA și China.
În plus față de mandatul la Novo Nordisk, Schultz a mai lucrat la McKinsey și Anderson Consulting. În aceste poziții, el a dezvoltat o perspectivă globală unică asupra industriilor sănătății și farmaceutice, și-a lărgit cunoștințele financiare, a demonstrat angajamentul pentru principiile de conformitate și executare și a supervizat operațiuni de business și echipe din Europa, America de Nord și Orientul Mijlociu.
Dl. Schultz este președintele Consiliului Director al Royal Unibrew A/S, membru al Consiliului Director al LEGO A/S și membru al Consiliului Director al Bitten og Mads Clausens Fond, care deține Danfoss A/S.

Are un master degree în studii economice la Universitatea din Copenhaga.

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE şi TASE: TEVA) este lider global în domeniul farmaceutic, care furnizează soluţii de înaltă calitate în domeniul sănătăţii, centrate pe pacient și utilizate zilnic de aproximativ 200 de milioane de pacienţi din 60 de piețe. Cu sediul în Israel, Teva este cel mai mare producător mondial de medicamente generice, fructificându-şi portofoliul de peste 1.800 de molecule diferite pentru a produce o gamă largă de produse generice în aproape toate ariile terapeutice. În domeniul medicamentelor de specialitate, Teva deţine o poziţie de lider pe plan mondial în tratamentele inovatoare pentru scleroză în plăci precum și în programe late-stage pentru alte afecțiuni ale sistemului nervos central, incluzând disfuncțiile locomotorii, migrnele, durerea și afecțiunile neurodegenerative precum şi un portofoliu solid de medicamente pentru aparatul respirator. Teva integrează capabilităţile sale din zona medicamentelor generice şi din cea a medicamentelor de specialitate în cadrul diviziei sale globale de cercetare-dezvoltare pentru a crea noi modalităţi de a răspunde nevoilor pacienţilor, prin combinarea capabilităţilor de dezvoltare de medicamente cu serviciile şi tehnologia. Veniturile nete Teva în 2016 au fost de 21,9 miliarde de dolari. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.tevapharm.com.

Te-ar mai putea interesa și
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Operatorul de stații de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România a comandat peste 300 de stații MOON Power de la importatorul Porsche România....
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland România lansează E-Mobility, proiectul prin care posesorii Kaufland Card cu mașini electrice au posibilitatea ...
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat într-o conferință de presă că PUZ-urile sectoarelor 2 și 4 ...
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale ...