O nouă generație Ford Ranger, disponibilă pentru comandă în Europa la sfârșitul lui 2022

Cu o contribuție substanțială din partea clienților, inginerii Ford au creat un Ranger cu un design exterior îndrăzneț și funcțional și un interior elegant, tehnologizat și primitor.
Robert Stan - mie, 24 nov. 2021, 10:40
O nouă generație Ford Ranger, disponibilă pentru comandă în Europa la sfârșitul lui 2022

Ford Motor Co a anunțat astăzi că lansează „cel mai inteligent, versatil și capabil Ranger de până acum”. Folosind ani de experiență în construția de pick-up-uri, precum și o înțelegere profundă a nevoilor clienților datorită unei colaborări strânse cu aceștia, Ford a creat o experiență de utilizare și de întreținere pe care proprietarii următoarei generații Ranger se pot baza pentru afaceri, viața de familie și aventură.

„Acest pick-up a fost întotdeauna un partener de încredere pentru proprietarii de afaceri mici, fermieri, familii, aventurieri, flote comerciale și multe altele, din peste 180 de piețe din întreaga lume. Iar cu noul Ranger, acesta este momentul nostru de a livra nu doar un produs pe care clienții noștri îl vor adora, ci o experiență permanentă care ne va ajuta să construim relații puternice și de durată cu aceștia. Acesta este pick-up-ul de dimensiuni medii pe care oamenii vor dori să îl dețină și să experimenteze cu el”, a declarat Jim Farley, președinte și director executiv al Ford Motor Company.

Noua generație Ranger va fi disponibilă pentru comandă în Europa la sfârșitul anului 2022. Livrările către clienți se vor face la începutul lui 2023. Actualul Ranger este liderul european al segmentului de pick-up și a stabilit recent un nou record de vânzări, în luna septembrie pentru anul 2021 cumulat, de 45.539 de unități, cu o cotă de piață de 39,9%. 2

În România, Ford Ranger este lider al segmentului pick-up pentru al patrulea an consecutiv cu o cotă de segment de 39.5% conform datelor disponibile pentru perioada ianuarie-octombrie 2021.

De asemenea, 72% din vânzările Ranger din România sunt înregistrate pe seriile superioare ale modelului, respectiv Limited, Wildtrak, MS-RT si Raptor. Versiunea Ford Performance Ranger Raptor înregistrează aproximativ 30% din total vânzări în 2021.

„Ranger continuă să îșî consolideze poziția în Europa, cu vânzări record. Cel mai inteligent, capabil și versatil Ranger de până acum va oferi și mai multă putere și stil, calități pe care știm că le prețuiesc clienții, consideră Hans Schep, director general, Vehicule Comerciale, Ford of Europe.

Ford a petrecut mult timp cu proprietarii din întreaga lume, realizând peste 5.000 de interviuri și zeci de ateliere pentru clienți pentru a înțelege cum își foloseau clienții pick-up-urile și ce își doreau și așteptau de la noul Ranger.

Din punct de vedere vizual, următoarea generație Ranger are un design îndrăzneț și încrezător, împărtășind ADN-ul global de design al pick-up-urilor Ford. Designul frontal prezintă o nouă grilă și un profil de faruri în forma literei C, în timp ce o linie mediană subtilă în lateral încorporează pasaje mai pronunțate ale roților, care îi conferă Rangerului o poziție fermă. Pentru prima dată, Ford Ranger oferă faruri cu matrice LED. În spate, stopurile sunt desenate în armonie cu grafica semnăturii din față. În interior, se evidențiază habitaclul specific autoturismelor, utilizând materiale premium moi la atingere și ecran tactil central proeminent orientat în stil portret, cu sistemul de conectivitate și divertisment Ford SYNC 4.

Clienții doreau o varietate mai mare de putere și cuplu pentru remorcarea încărcăturilor grele și activități off-road extreme, așa că echipa Ford a adăugat turbo-diesel-ul V6 de 3.0 litri. Este una dintre cele trei opțiuni de motor turbo-diesel disponibile la lansare.

Următoarea generație de Ranger va veni, de asemenea, cu o gamă de motoare diesel cu patru cilindri în linie de 2.0 litri mono-turbo și bi-turbo. Mono-Turbo vine în două niveluri de performanță diferite și oferă putere, cuplu și economie de carburant, ceea ce este important pentru proprietarii de întreprinderi mici sau pentru flotele de vehicule comerciale. Motorul Bi-Turbo este o variantă mai sofisticată, de performanță, pentru clienții care doresc mai multă putere, dar trebuie să mențină economia de carburant.

Inginerii au deplasat roțile din față înainte cu 50 mm pentru un unghi de atac mai bun în teren accidentat. De asemenea, au mutat amortizoarele suspensiei din spate în afara șinelor cadrului pentru a oferi șoferilor și pasagerilor o călătorie mai bună atât pe șosea, cât și pe terenuri neamenajate, indiferent dacă transportă marfă grea pentru sau pur și simplu ies cu familia la cină.

Clienții vor avea de ales între două sisteme de tracțiune integrală – un sistem electronic de cuplare din mers sau un nou sistem avansat de tracțiune integrală permanentă.

Inima experienței de conectare a lui Ranger este cuprinzătorul ecranul tactil de 10,1 inch sau 12 inch din consola centrală. Acesta completează panoul de bord complet digital și este încărcat cu cel mai recent sistem SYNC 4 de la Ford, care este pregătit pentru clienți cu sistemele sale de comunicații, divertisment și informații activate vocal. În plus, există un modem FordPass Connect încorporat din fabrică. FordPass îmbunătățește experiența de utilizare cu funcții precum Pornirea de la distanță, 6 Starea Vehiculului și funcțiile de blocare și deblocare a ușilor de la distanță prin intermediul unui dispozitiv mobil.

Viitoarea generație Ford Ranger va fi construită în fabricile Ford din Thailanda și Africa de Sud începând cu 2022, alte piețe urmând a fi anunțate la o dată ulterioară.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul românesc Uzinsider se apucă să facă o fabrică de turbine la Ploiești. Depune cerere să finanțeze investiția prin Fondul de Tranziție Justă
Grupul românesc Uzinsider se apucă să facă o fabrică de turbine la Ploiești. Depune cerere să finanțeze investiția ...
Una dintre firmele din grupul Uzinsider a anunțat că deschide un punct de lucru pentru construcția de turbine hidraulice în incinta unei fabrici din Ploiești și va depune solicitare ca 75% din......
Şeful BVB: Prin programul „Made in România” încercăm să ajutăm antreprenorii să crească şi să vadă toate soluţiile pe care le au pe masă
Şeful BVB: Prin programul „Made in România” încercăm să ajutăm antreprenorii să crească şi să vadă ...
Programul ''Made în România'' are o importanţă foarte mare în strategia Bursei de Valori Bucureşti şi, prin acesta, ...
Iohannis: Nu voi avansa recrutarea obligatorie. Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară
Iohannis: Nu voi avansa recrutarea obligatorie. Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că nu va avansa recrutarea militară obligatorie şi a subliniat că pentru ...
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Operatorul de transport feroviar de călători Astra TransCarpatic a achiziționat un tren nou de la compania chineză CRRC ...