O nouă generație Ford Ranger, disponibilă pentru comandă în Europa la sfârșitul lui 2022

Cu o contribuție substanțială din partea clienților, inginerii Ford au creat un Ranger cu un design exterior îndrăzneț și funcțional și un interior elegant, tehnologizat și primitor.
Robert Stan - mie, 24 nov. 2021, 10:40
O nouă generație Ford Ranger, disponibilă pentru comandă în Europa la sfârșitul lui 2022

Ford Motor Co a anunțat astăzi că lansează „cel mai inteligent, versatil și capabil Ranger de până acum”. Folosind ani de experiență în construția de pick-up-uri, precum și o înțelegere profundă a nevoilor clienților datorită unei colaborări strânse cu aceștia, Ford a creat o experiență de utilizare și de întreținere pe care proprietarii următoarei generații Ranger se pot baza pentru afaceri, viața de familie și aventură.

„Acest pick-up a fost întotdeauna un partener de încredere pentru proprietarii de afaceri mici, fermieri, familii, aventurieri, flote comerciale și multe altele, din peste 180 de piețe din întreaga lume. Iar cu noul Ranger, acesta este momentul nostru de a livra nu doar un produs pe care clienții noștri îl vor adora, ci o experiență permanentă care ne va ajuta să construim relații puternice și de durată cu aceștia. Acesta este pick-up-ul de dimensiuni medii pe care oamenii vor dori să îl dețină și să experimenteze cu el”, a declarat Jim Farley, președinte și director executiv al Ford Motor Company.

Noua generație Ranger va fi disponibilă pentru comandă în Europa la sfârșitul anului 2022. Livrările către clienți se vor face la începutul lui 2023. Actualul Ranger este liderul european al segmentului de pick-up și a stabilit recent un nou record de vânzări, în luna septembrie pentru anul 2021 cumulat, de 45.539 de unități, cu o cotă de piață de 39,9%. 2

În România, Ford Ranger este lider al segmentului pick-up pentru al patrulea an consecutiv cu o cotă de segment de 39.5% conform datelor disponibile pentru perioada ianuarie-octombrie 2021.

De asemenea, 72% din vânzările Ranger din România sunt înregistrate pe seriile superioare ale modelului, respectiv Limited, Wildtrak, MS-RT si Raptor. Versiunea Ford Performance Ranger Raptor înregistrează aproximativ 30% din total vânzări în 2021.

„Ranger continuă să îșî consolideze poziția în Europa, cu vânzări record. Cel mai inteligent, capabil și versatil Ranger de până acum va oferi și mai multă putere și stil, calități pe care știm că le prețuiesc clienții, consideră Hans Schep, director general, Vehicule Comerciale, Ford of Europe.

Ford a petrecut mult timp cu proprietarii din întreaga lume, realizând peste 5.000 de interviuri și zeci de ateliere pentru clienți pentru a înțelege cum își foloseau clienții pick-up-urile și ce își doreau și așteptau de la noul Ranger.

Din punct de vedere vizual, următoarea generație Ranger are un design îndrăzneț și încrezător, împărtășind ADN-ul global de design al pick-up-urilor Ford. Designul frontal prezintă o nouă grilă și un profil de faruri în forma literei C, în timp ce o linie mediană subtilă în lateral încorporează pasaje mai pronunțate ale roților, care îi conferă Rangerului o poziție fermă. Pentru prima dată, Ford Ranger oferă faruri cu matrice LED. În spate, stopurile sunt desenate în armonie cu grafica semnăturii din față. În interior, se evidențiază habitaclul specific autoturismelor, utilizând materiale premium moi la atingere și ecran tactil central proeminent orientat în stil portret, cu sistemul de conectivitate și divertisment Ford SYNC 4.

Clienții doreau o varietate mai mare de putere și cuplu pentru remorcarea încărcăturilor grele și activități off-road extreme, așa că echipa Ford a adăugat turbo-diesel-ul V6 de 3.0 litri. Este una dintre cele trei opțiuni de motor turbo-diesel disponibile la lansare.

Următoarea generație de Ranger va veni, de asemenea, cu o gamă de motoare diesel cu patru cilindri în linie de 2.0 litri mono-turbo și bi-turbo. Mono-Turbo vine în două niveluri de performanță diferite și oferă putere, cuplu și economie de carburant, ceea ce este important pentru proprietarii de întreprinderi mici sau pentru flotele de vehicule comerciale. Motorul Bi-Turbo este o variantă mai sofisticată, de performanță, pentru clienții care doresc mai multă putere, dar trebuie să mențină economia de carburant.

Inginerii au deplasat roțile din față înainte cu 50 mm pentru un unghi de atac mai bun în teren accidentat. De asemenea, au mutat amortizoarele suspensiei din spate în afara șinelor cadrului pentru a oferi șoferilor și pasagerilor o călătorie mai bună atât pe șosea, cât și pe terenuri neamenajate, indiferent dacă transportă marfă grea pentru sau pur și simplu ies cu familia la cină.

Clienții vor avea de ales între două sisteme de tracțiune integrală – un sistem electronic de cuplare din mers sau un nou sistem avansat de tracțiune integrală permanentă.

Inima experienței de conectare a lui Ranger este cuprinzătorul ecranul tactil de 10,1 inch sau 12 inch din consola centrală. Acesta completează panoul de bord complet digital și este încărcat cu cel mai recent sistem SYNC 4 de la Ford, care este pregătit pentru clienți cu sistemele sale de comunicații, divertisment și informații activate vocal. În plus, există un modem FordPass Connect încorporat din fabrică. FordPass îmbunătățește experiența de utilizare cu funcții precum Pornirea de la distanță, 6 Starea Vehiculului și funcțiile de blocare și deblocare a ușilor de la distanță prin intermediul unui dispozitiv mobil.

Viitoarea generație Ford Ranger va fi construită în fabricile Ford din Thailanda și Africa de Sud începând cu 2022, alte piețe urmând a fi anunțate la o dată ulterioară.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...