1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Companii

O nouă grevă la Lufthansa

Sindicatul german al piloţilor, Cockpit, a lansat un apel miercuri seară la o nouă încetare a activităţii piloţilor companiei Lufthansa, vineri, pe zborurile de scurt parcurs şi mediu, după ale două zile de grevă, miercuri şi joi, scrie AFP.

19 mar, 2015 | Agerpres

Această grevă, vineri, 'de la ora locală 00.01 la ora 23.59', marchează o escaladare a conflictului cu conducerea, în legătură cu condiţiile de pensionare înainte de termen a piloţilor, potrivit sindicatului.

Protestul de vineri are în vedere întreaga Germanie, însă activitatea filialei sale low cost, Germanwings, nu va fi pusă în dificultate, conform aceleiaşi surse.

Aproximativ 750 de zboruri de scurt parcurs şi mediu au fost anulate miercuri, afectând 80.000 de pasageri, scrie Agerpres. Joi, mişcarea de protest se va extinde la zborurile de lung parcurs.

Vineri va fi a 14-a grevă din ultimul an.

Cockpit se opune proiectului conducerii de a reveni asupra posibilităţii piloţilor actuali de a se pensiona înainte de termen, la 55 de ani, cu 60% din salariu, denunţând 'o degradare semnificativă pentru piloţii tineri', expuşi viitoarei reforme.

De asemenea, piloţii sunt îngrijoraţi de intenţia companiei Luftahansa de a-şi dezvolta activităţile low cost pentru a face faţă unei concurenţe tot mai mari.

În timp ce conducerea companiei a dat asigurări că a făcut propuneri sindicatului în legătură cu pensionarea anticipată, Cockpit susţine că aceasta 'nu s-a mişcat nici măcar cu un milimetru'.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO